Schøne naar NEC Nijmegen

viki meeuwis
| 0 reacties
Schøne naar NEC Nijmegen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lasse Schøne verlaat De Graafschap en gaat bij N.E.C. aan de slag. De 22-jarige Deen tekende bij zijn nieuwe club een contract voor drie jaar met een optie tot een jaar extra.

Schøne, een aanvallende middenvelder, werd destijds door Heerenveen naar Nederland gehaald. Hij wist toen echter geen basisplaats in het team van Gert Jan Verbeek te behalen. 

Jan De Jonge, voormalig assistent-trainer bij Heerenveen en later hoofdcoach bij De Graafschap zag wel iets in de jonge belofte. Hij haalde Schøne naar De Graafschap waar de Deen openbloeide. Schøne wist al snel een basisplaats te veroveren en werd een van de spelbepalers bij de Superboeren en had een belangrijk aandeel in de promotie van de club naar de Eredivisie.
 
Schøne heeft al 70 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam staan waarbij hij twaalf keer tot scoren kwam. De Deens is best tevreden met zijn nieuwe club: “N.E.C. heeft net als De Graafschap een mooi stadion met fanatieke supporters, de club heeft ambitie en bovendien speelt N.E.C. komend seizoen UEFA-Cup. Als zo’n club dan komt, dan kun je geen nee zeggen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties