Club Brugge stelt zich vragen bij strafmaat Dirar

Steurbaut Kersten
| 63 reacties
Club Brugge stelt zich vragen bij strafmaat Dirar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nabil Dirar gaat in beroep tegen zijn schorsing van drie speeldagen voor het spuwincident tegen KV Mechelen. De Marokkaan wordt voluit gesteund door Club Brugge.

“We keuren de (re)actie van Dirar af, maar stellen vast dat bij eerdere, gelijkaardige incidenten een totaal andere maatstaf werd gehanteerd om de strafmaat te bepalen”, aldus blauw-zwart in een communiqué op zijn website.

De Bruggelingen verwijzen naar een incident uit 2007 waarbij Steven Defour naar Hans Cornelis spuwde in Standard – Racing Genk. “Dit incident werd door de spelleider niet bestraft, maar werd wel geregistreerd door de tv-camera’s. Speler Steven Defour, lid van de Rode Duivels, werd door het Sportcomité voor één speeldag geschorst.”

“Er ontstaat ook een absolute wanverhouding tussen straffen die worden gekoppeld aan aanslagen op de fysieke integriteit van spelers, en straffen voor reacties”, verwijst blauw-zwart naar de elleboogstoot die Stepan Kucera in 2007 incasseerde tijdens de Supercupfinale.

“De agressor in deze fase werd bestraft met een gele kaart, het slachtoffer liep een oogkasbreuk op en is op vandaag – twee jaar na de feiten – nog steeds niet terug op het voetbalniveau dat hij vooraf bereikte.”

 

Club halt ook het thema van de tv-beelden naar boven. “Andere spelers die zich schuldig maakten aan overtredingen die niet werden opgemerkt maar waarvan wel tv-beelden werden gemaakt, ontsprongen tijdens deze competitie al de dans. Ook trainers die in hun manier van coachen over de limiet gingen, kwamen goedkoop weg.” [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties