Interview Jo Coppens: “Brussels en OHL volgen mij op de voet”

Yves Brokken
| 2 reacties
Jo Coppens: “Brussels en OHL volgen mij op de voet”
Foto: © SC
Word fan van Cercle Brugge! 605

Jo Coppens maakte eind 2009 naam in de Jupiler Pro League door zijn plaats als eerste doelman bij Cercle Brugge af te dwingen. Een half jaar later was de pret voorbij. Maar Coppens treurt niet: “OHL en Brussels willen mij graag binnenhalen.”

Coppens vierde eind december zijn twintigste verjaardag en heeft dus nog tijd zat om carrière te maken onder de lat. Proeven van het hoogste niveau, dat hééft hij al mogen doen. Nadat Coppens (ex-Genk) op 18-jarige leeftijd een eerste profcontract mocht onderschrijven bij de groenzwarte vereniging, kreeg hij bij aanvang van het seizoen 2009-2010 de voorkeur op Bram Verbist. Die laatste heeft zich echter herpakt en dus is het aan Coppens om geduld te oefenen.

Contract verlengd

Maar treuren is niet voor de Limburger weggelegd. “Ik verlengde onlangs nog mijn contract, dat nu nog drieënhalf seizoen loopt. Ik blijf rustig onder de situatie en werk in de schaduw hard voort. Het is zaak om mij te blijven ontwikkelen. Cercle is daarvoor de perfecte plaats. Ik leer hier op training nog elke dag bij van Danny Vandevelde (doelmannentrainer van Cercle, red.). Zolang dat het geval is, hoef ik mij geen zorgen te maken.”

“Het is ook dankzij Danny dat ik destijds de stap heb kunnen zetten om te debuteren in eerste klasse. Ik verspeel hier mijn tijd niet. Ik wil vechten en sterker terugkomen. Maar het heeft geen zin om daar een datum op te plakken. Als ik mijn kans krijg, zal ik moeten tonen dat ik er sta. Als doelman weet je dat er maar één kan spelen, dus daar moet je je bij neerleggen. Bram (Verbist, red.) is nu goed bezig. Ik wacht op mijn kans en werk in tussentijd aan mijn ontwikkeling.”

“Zowel FC Brussels als Oud-Heverlee Leuven wilden mij graag voor één seizoen als eerste doelman. Door omstandigheden is dat echter niet doorgegaan.”

Zou voetballen in een eerste ploeg de ontwikkeling van Coppens niet kunnen versnellen? “Vorig jaar is er sprake geweest om mij uit te lenen”, aldus de in Heusden geboren Coppens, die intussen verhuist is naar het Brugse. “Zowel FC Brussels als Oud-Heverlee Leuven wilden mij graag voor één seizoen als eerste doelman. Door omstandigheden is dat echter niet doorgegaan.”

Supercontent

Omstandigheden? “De transferdeadline was te dicht bij om nog iets op papier te zetten”, weet de talentvolle goalie. “Maar geen paniek, ik weet dat die clubs me nog steeds op de voet volgen. Misschien is een uitleenbeurt in de nabije toekomst een optie, wie weet. Ik voel me nu in ieder geval goed bij Cercle. We hebben een toffe groep, het contact met Bram is goed en de ploeg draait uitstekend.”

“Voor mij is het belangrijkste dat ik supercontent ben”, besluit Coppens. “Ik voel me goed bij Cercle en voel nog steeds de drang om sterk te presteren. Stap voor stap ga ik vooruit. Aan Verbist moet ik niet denken, alleen aan mezelf. Het enige wat me te doen staat, is keihard werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties