Interview Pivaljevic: "Ik ga de fans van Antwerp missen"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Pivaljevic: "Ik ga de fans van Antwerp missen"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Darko Pivaljevic stopt na dit seizoen als profvoetballer. De 36-jarige Serviër blikt met een tevreden gevoel terug op zijn carrière. “Maar over de laatste twee jaar ben ik toch ontgoocheld.”

In 1997 maakte het Belgische voetbalpubliek een eerste keer kennis met Pivaljevic. De toen nog 23-jarige Serviër liet zich met twaalf doelpunten positief opvallen, maar Pivaljevic kon niet voorkomen dat de Great Old naar tweede klasse degradeerde.

Met De Roover in eindronde
Dertien jaar, een promotie naar eerste en transfers naar Keulen, Cercle Brugge en Charleroi later neemt King Darko op ‘zijn’ Bosuil afscheid van het profbestaan. “Fysiek heb ik geen probleem met het niveau”, zegt Pivaljevic in een gesprek met Voetbalkrant.com. “En ik ben ervan overtuigd dat ik nog altijd het verschil kan maken, maar het is tijd om er een punt achter te zetten.”

Diverse redenen deden Pivaljevic de knoop definitief doorhakken. “Zo kan ik over de laatste twee jaar niet tevreden zijn. Zowel persoonlijk als over de ploeg. Het was een grote ontgoocheling. De fans bleven massaal naar het stadion komen, maar we hebben hen te weinig gebracht. Soms verdienden we het gewoon niet dat er supporters in de tribune zaten.”

“Fysiek ben ik nog in orde. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds het verschil kan maken.” (Ook op zijn 36ste blaakt Darko Pivaljevic nog van het zelfvertrouwen)

“Dit seizoen hadden we bijvoorbeeld een ploeg om mee te strijden voor de play-offs. Het is heel jammer dat we niet heel het jaar onder Bart De Roover konden spelen. Met hem als trainer hadden we zeker tien punten meer gehaald, daar ben ik van overtuigd.” Pittig detail: Antwerp staat momenteel zevende op dertien punten van de derde plaats.

Spelersmakelaar
Ook het financiële aspect noopt Pivaljevic ertoe om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. De 36-jarige Serviër is op de Bosuil een dure vogel. Antwerp zal de optie in zijn contract dan ook niet lichten. “Je moet realistisch zijn”, lacht Pivaljevic. “Ik ken de situatie van de club en weet dat het heel moeilijk is. Voor mij is het dan ook logisch om te stoppen.”

Pivaljevic wil wel actief blijven in het voetbal. Ambities om trainer te worden zijn er niet, maar toch zal de Serviër een Pro License-cursus volgen. De toekomst ligt echter in de wereld van de spelersmakelaars. “Ik heb veel contacten”, verzekert Pivaljevic. “In Servië maar ook tijdens mijn carrière als speler heb ik veel contacten gelegd. Het zou zonde zijn om die niet te gebruiken.”

“Ik zal het voetbal missen. En vooral de fans van Antwerp. Die zijn fantastisch.” (Darko Pivaljevic weet nu al dat hij het moeilijk zal krijgen bij zijn afscheid op de Bosuil.)

Het hoogtepunt uit zijn carrière is de promotie met Antwerp naar eerste klasse, dankzij zestien treffers van Pivaljevic. “Het was de beste periode uit mijn carrière. De club was toen echt één grote familie.” Pivaljevic versierde toen een contract naar het Duitse Keulen. “Het beste contract van mijn leven.”

Genieten
Veel succes kende King Darko niet in Duitsland. Na acht wedstrijden en één doelpunt keerde hij terug naar België. Via Charleroi, Antwerp, FK Rad Belgrad en Cercle Brugge streek hij in 2007 voor een derde keer neer in Deurne Noord. “Ik had gehoopt met Antwerp terug naar het hoogste niveau te gaan, maar we hebben ontgoocheld.”

Op 24 april speelt Antwerp tegen OHL zijn laatste thuiswedstrijd. “Hopelijk raak ik op tijd fit.” Pivaljevic sukkelt momenteel met een hardnekkige voetblessure. “Na Dender kon ik zelfs tien dagen niet stappen.”

Het afscheid wordt alvast zwaar. “Ik zal het voetbal toch wel missen. En vooral de fantastische fans van Antwerp. Die zijn met niemand te vergelijken. In mijn periode bij Charleroi kwam er ook 15.000 man naar het stadion en was er veel sfeer, maar op Antwerp heb ik altijd genoten. En ik geniet er nog steeds van.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties