Interview Mix: "Hoger niveau in België dan in Noorwegen"

Melissa Maes
| 7 reacties
Mix: "Hoger niveau in België dan in Noorwegen"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent haalde op de laatste transferdag Mikkel 'Mix' Diskerud op huurbasis binnen. De Noors-Amerikaanse middenvelder trainde al twee dagen mee met de Buffalo's en hij heeft er al helemaal zijn draai gevonden.

Melissa Maes in Gent

“Ik kan je zeggen dat het niveau hier toch iets hoger ligt dan dat van de Noorse competitie. Ook de sfeer en de mensen zijn hier fijn. De trainingsvelden zijn professioneel en ik wil me hier heel graag verder ontwikkelen”, zegt de 21-jarige Mix.

De Gentse aanhang kreeg de kans om via Twitter vragen te stellen aan de nieuwste aanwinst. Zo was men nieuwsgierig naar de favoriete positie van Mix. “Overal waar het een overwinning kan opleveren. Maar ik ben een middenvelder.”

Wat zijn  de sterke punten van Mix? “Ik ben een aardig persoon (lacht). Ik heb ook veel energie en ik hou van voetbal. Daarnaast heb ik ook goeie technische vaardigheden en kan ik aardig wat aflopen.”

De sfeer zat goed tijdens zijn voorstelling en net als coach Trond Sollied is Mix te vinden voor grapjes. “Ik heb gehoord dat hij een goede trainer is, maar Trond is van het noorden en ik kom uit het zuiden van Noorwegen. Het noorden is het gebied van de rendieren (knipoogt).”

Kiezen tussen Noorwegen en VS
Mix speelde, door zijn dubbele nationaliteit, voor zowel de nationale jeugdteams van Noorwegen als van de Verenigde Staten. Kiezen was moeilijk, maar de VS riepen hem als eerste op voor het Amerikaans elftal.

Hij hoopt zich ook voor de Olympische Spelen te plaatsen. “Ik ben niet zeker of dat zal lukken, maar we gaan zeker ons best doen. Daar geraken is een groot doel in mijn leven.” De kwalificaties vinden plaats van 22 maart tot 2 april, maar dat kan geen probleem zijn voor AA Gent, want dan is er namelijk geen voetbal.

Kan Mix het Amerikaanse voetbal met het Europese vergelijken? “De Major League Soccer bestaat nog niet erg lang (sinds 1994, nvdr.). De MLS is aan het groeien en het weet ook meer en meer aan populariteit te winnen. Daarnaast vind ik de Amerikaanse spelers erg sterk, het zijn meer atleten.”

“Mijn stijl is een mix van het Amerikaanse en Noorse voetbal, maar ik voel me toch meer een Amerikaan. Waarom? Dat is persoonlijk. Maar ik ben ook een viking, hoor (lacht).”

"Iedere dag vijf woorden Nederlands leren"
De middenvelder heeft ook nog een goed voornemen. “Ik ben van plan Nederlands te leren. Iedere dag wil ik vijf nieuwe woorden leren. Of ik al iets kan zeggen? Ik begin er morgen mee.”

De supporters zullen wel nog even moeten wachten voor ze Mix kunnen verwelkomen op het veld. Sollied wil hem immers nog wat tijd geven om zich aan te passen. “Hij moet zijn ploegmaats en de Belgische competitie nog leren kennen. Maar hij is jong en zal snel bijleren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties