Jovanovic: "Beslis niet over toekomst in een flits"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Jovanovic: "Beslis niet over toekomst in een flits"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic pakte afgelopen seizoen zijn vierde Belgische landstitel. "En Anderlecht had de kwaliteit om door de poulefase van de Champions League te geraken", verrast de immer goedlachse Serviër.

Jova pakte die vier kampioenschappen onder vier verschillende trainers. Zowel onder Michel Preud’homme, Laszlo Bölöni, Ariël Jacobs en John van den Brom was de flankaanvaller succesvol. “Het gemeenschappelijke element in het verhaal?”, vraagt de Serviër zich af in Sport/Voetbalmagazine. “Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani! Ik denk dat onze bijdrage wel duidelijk is. Ik heb de commentaren van mijn criticasters gehoord, maar het zijn de statistieken die de waarheid vertellen.”

“Al kregen we het dit seizoen niet op een schoteltje aangeboden”, bekent ook Jovanovic. “Anderlecht kon enkel door zichzelf geklopt worden, maar toch slaagde Zulte Waregem erin om ons tot op het laatste moment het vuur aan de schenen te leggen. Maar het besluit is simpelweg dat de titel al binnen moest zijn bij aanvang van play-off I.”

De excentrieke Serviër wordt gezien als een buitenbeentje. Zorgde dat bij momenten voor spanningen met het publiek en de coach? “Neen, dat heeft de pers ervan gemaakt. Maar ik ben misschien wel anders. Ik zing graag en heb een mooie stem. Ik ben dan ook niet bang om solo te zingen.”

Maar waar ligt de toekomst van Jova. Anderlecht biedt hem een contractverlenging van één seizoen onder dezelfde voorwaarden. Maar ook het Griekse Olympiakos ligt op vinkenslag. “Het klopt dat van den Brom bij me thuis op bezoek is geweest”, besluit de Serviër. “Ik heb ook goede gesprekken gehad met Herman Van Holsbeeck. Hij is een klasbak en mijn respect voor Anderlecht is dan ook groot. Maar ik wil graag een contract voor twee seizoenen en dat wordt me aangeboden door Olympiakos. Ik ga echter niet beslissen in een flits. Ondertussen bereid ik trouwens al het nieuwe seizoen voor.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties