Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 19 is achter de rug en ook deze week stelt Voetbalkrant.com opnieuw het team van de week samen. Onze redacteurs woonden de wedstrijden in de Jupiler Pro League bij en hieronder kom je te weten welke spelers het meeste indruk maakten.

In doel opteren we deze week voor Sammy Bossut. De doelman is dit seizoen één van de uitblinkers bij Zulte Waregem en keepte ook dit weekend weer beresterk. Bossut pakte uit met verschillende broodnodige reddingen en op de koop toe pareerde hij ook een elfmeter van Hernan Losada.

Drie spelers in onze achterhoede: Mijat Maric, Bram Nuytinck en Jelle Van Damme. Maric speelde heel secuur tegen KV Kortrijk en gaf doelpuntenmachine Ivan Santini letterlijk geen centimeter ruimte. Nuytinck viel dan weer goed in bij Anderlecht en liet, in tegenstelling tot zijn collega’s, geen steekje vallen. Van Damme tot slot, acteerde als een ware kapitein en kwam tegen Genk nooit in de problemen.

De flankspelers en aanvallende middenvelders gooiden dit weekend hoge ogen, maar we beginnen op het middenveld met Julien De Sart. De jongeling van Standard valt niet meteen op, maar geeft nauwelijks een slechte pass en knapt heel veel werk op op het middenveld van De Rouches.

Een andere uitblinker bij Standard, was natuurlijk Geoffrey Mujangi Bia. De dribbelvaardige middenvelder vond even zijn vorm van het seizoensbegin terug en rolde KRC Genk op met twee klasseflitsen. Nog twee dribbelkonten: Massimo Bruno en Hervé Kage. Tijdens AA Gent-Anderlecht namen beide heren een helft voor zich. Ze toonden zich beiden beslissend, maar Bruno trok met paars-wit uiteindelijk aan het langste eind.

Onür Kaya loodste Charleroi dan weer naar een geslaagde comeback tegen Club Brugge. De aanvoerder van De Zebra’s was altijd aanspeelbaar en liet Mathew Ryan kansloos met een heerlijke vrije trap. We hebben ook een plaatsje voorbehouden voor Jens Naessens, die meteen op een hoog niveau acteerde na blessureleed. Naessens schonk Essevee een vroege voorsprong en breide daarna een meer dan geslaagd vervolg aan zijn wedstrijd.

Raphaël Cacéres maakt het Team van de Week compleet. De Franse spits kende een aanpassingsperiode, maar lijkt stilaan écht zijn draai te vinden bij Zulte Waregem. Tegen Lierse acteerde hij als sterke centrumspits en deed hij de netten twee maal trillen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties