Ex-Gent-speler helpt PSV aan overwinning

Nicola Cantoro

PSV heeft verdiend gewonnen van Heracles Almelo. Een doelpunt van ex- Gent-speler Bryan Ruiz zorgde voor de beslissing. Heracles was wel een taaie klant voor de Eindhovenaren.

PSV kon maar beter winnen, wou het de aansluiting met de top vijf niet missen. Dat hadden ze dan ook goed begrepen.  De thuisploeg nam een blitzstart. Al na vijf minuten zette Memphis Depay de 1-0 op het bord. De zopas 20 jaar geworden Nederlander kwam naar binnen en werkte de bal in twee tijden voorbij Heracles-doelman Pasveer.

Voor het halfuur kwamen de bezoekers met een eerste waarschuwing. Uth kreeg een uitstekende voorzet van Te Wierik, maar de Duitse aanvaller stuitte op een sterke Zoet. Net voor de rust was het toch raak voor Heracles. Veldmate bediende Linssen die verdiend gelijk maakte.

Na rust drukte de thuisploeg zijn tegenstander volledig weg. PSV, met Bryan Ruiz in de basis, ging naarstig op zoek naar een doelpunt, en dat kwam er ook via de Costa Ricaan. Linksachter Jetro Willems zette voor en de ex-Gent-speler kopte zijn eerste voor PSV binnen.

Gezien de kansen, het balbezit en de goede tweede helft kon niemand iets aanmerken op de overwinning van de Eindhovenaars Al moest Zoet in de slotfase de thuisploeg toch een paar keer behoeden voor een gelijkmaker. PSV komt zo op de vijfde plaats in de Eredivisie. Heracles blijft steken in de middenmoot.