De Blikvangers: Groep E - Zwitserland

De Blikvangers: Groep E - Zwitserland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Zwitserland.

Door Aernout Van Lindt

Xherdan Shaqiri

De absolute ster van de Zwitsers is Xherdan Shaqiri. Hij is nog steeds maar 22, maar heeft al een goed gevuld cv. Daar staat onder andere winst in de Champions League en twee keer de Bundesliga op. 

In 2012 kwam Bayern München hem namelijk wegkapen bij Basel, waar hij de pannen van het dak speelde. Shaqiri - met Albanees/Kosovaarse roots - is heel wendbaar en kan heel veel met een bal. 

Stephan Lichtsteiner

Bij de Rode Duivels is de rechtsachterpositie vaak een pijnpunt gebleken de laatste jaren, bij de Zwitsers staat daar de rots in de branding. Stephan Lichtsteiner is al jaren een betrouwbare pion voor de Zwitsers en toont bij Juventus dat hij ook daar de club aan prijzen kan helpen.

Gökhan Inler

De laatste blikvanger die we bespreken is er ook eentje die zijn boterham aan het verdienen is in de Serie A: Gökhan Inler maakt het mooie weer bij Napoli.

Inler is de vermoedelijke kapitein van de Zwitsers en de regulator op het middenveld: hij zet de lijnen uit en is vaak de eerste bediener van ballen aan het jonge, creatieve geweld voor hem (denk aan Shaqiri, maar ook aan Xhaka of Drmic). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties