Lierse-speler ondervindt nu al: "Eupen is veel sterker dan Cercle"

bart ver elst
| 0 reacties
Lierse-speler ondervindt nu al: "Eupen is veel sterker dan Cercle"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse is uitstekend aan de eindronde begonnen met een nipte zege op het veld van KAS Eupen. Ngawa was blij om opnieuw 90 minuten te spelen en het voormalige jeugdproduct van Standard erkende de sterkte van Eupen in de eerste wedstrijd van de eindronde. Eupen-doelman Van Crombrugge was ontgoocheld.

Door Jordan Horwood in Eupen

Het was van 18 januari geleden dat Pierre-Yves Ngawa nog basisspeler was bij Lierse. De jonge verdediger kreeg zijn kans doordat Hafez en Capdevila beiden met een blessure sukkelden. “Op het einde was het fysiek hard voor mij. Ik ben niet zo tevreden met mijn prestatie”, aldus Ngawa.

“Eupen speelde erg goed. Zowel technisch als voetballend waren ze veel sterker dan Cercle. Het is geweldig om met drie punten te starten in de eindronde, zeker hier in Eupen. We hebben geluk gehad en veel geleden, maar de manier waarop we winnen maakt niet uit”, zegt de Lierse-verdediger.

We hadden 3 uur kunnen spelen zonder te scoren

Bij Eupen-keeper Hendrik Van Crombrugge overheerste de ontgoocheling: "We hadden drie uur kunnen spelen zonder te scoren. Zij scoren dan wel uit wat niet eens een échte kans was. Als je één ploeg herkende die in eerste klasse hoort te spelen, dan was het Eupen wel”, zegt de jonge doelman.

“We hebben aangetoond dat we goed kunnen voetballen en dat we fysiek sterk zijn. We zijn teleurgesteld, maar ook wel fier. Als we zo blijven spelen, zal het Eupen zijn dat op kop eindigt”, aldus Van Crombrugge.

OHL zwarte beest

Zondag mag Eupen het in en tegen Oud-Heverlee Leuven opnemen, een ploeg die de Panda’s niet ligt. “Leuven is ons zwarte beest, we hebben het altijd moeilijk tegen hen. Maar nu is Eupen een betere ploeg en onze organisatie staat er. Dat is wat we in de vorige confrontaties met OHL misten”, besluit de keeper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties