Ook Belgisch boegbeeld steekt Bizot hart onder de riem: "Gemakkelijkste ballen dikwijls de verraderlijkste"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ook Belgisch boegbeeld steekt Bizot hart onder de riem: "Gemakkelijkste ballen dikwijls de verraderlijkste"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco Bizot ging gisteren gruwelijk in de fout bij het doelpunt van RSC Anderlecht. Peter Maes bevestigde echter meteen het vertrouwen in zijn doelman. ”En net dat is nodig.”

”Ik weet goed genoeg hoe Marco Bizot zich nu zal voelen”, vertelt Filip De Wilde. Het voormalige sluitstuk van de Rode Duivels en RSC Anderlecht heeft natuurlijk recht van spreken.

”Vooral de reactie van de omgeving is op zo’n moment belangrijk. Peter Maes gaf meteen een heel belangrijk signaal door het vertrouwen te bevestigen.”

Bovendien bouwde de Nederlandse doelman de voorbije maanden ook een pak krediet op. ”De mensen van KRC Genk weten ook dat zo’n foutje een uitzondering is bij Marco.”

”Ik heb zelf ook mijn foutjes gemaakt”, knipoogt De Wilde. ”Een identieke doelpunt kreeg ik nooit tegen. Maar ik kan wel begrijpen hoe het is kunnen gebeuren.”

Ik kan begrijpen hoe het is kunnen gebeuren bij Marco Bizot

Filip De Wilde

De Wilde besluit met een wijze raad voor alle jonge doelmannen. ”Die gemakkelijkste ballen zijn dikwijls nog de meeste verraderlijke. Eén ding is belangrijk: lessen trekken na zo’n fout.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties