Opschudding in Belgisch voetbal: bepaalde (top)clubs willen kunstgras van STVV weg omwille van "competitief voordeel"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 71 reacties
Opschudding in Belgisch voetbal: bepaalde (top)clubs willen kunstgras van STVV weg omwille van "competitief voordeel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moet STVV straks afstand doen van het kunstgras op Stayen? Als het van bepaalde clubs in onze competitie afhangt wel. Die vinden namelijk dat de Limburgse club voordeel haalt uit de specifieke ondergrond. Bij STVV reageren ze verbolgen: "Dit is totaal van de pot gerukt."

Het zou AA Gent zijn dat het onderwerp op tafel gelegd heeft binnen de contouren van de raad van bestuur van de Pro League, dat schrijft 'Het Nieuwsblad' vandaag. Bepaalde (top)clubs vinden dat STVV namelijk voordeel haalt uit de synthetische ondergrond. Bezoekende ploegen krijgen immers maar één of twee keer per jaar de kans om op kunstgras te spelen terwijl de Truienaars elk week op dergelijke (kunst)grasmat kunnen voetballen.

"Nervositeit bij topploegen"

STVV-manager Philippe Bormans vindt de discussie ridicuul: "Dit kunnen we echt niet serieus nemen. Als dit debat zou gevoerd worden op basis van wetenschappelijke research, ben ik bereid om de discussie aan te gaan, maar niet op deze manier. We staan enkele maanden in de top-6 en blijkbaar worden bepaalde topploegen al nerveus. Dit is symbolisch voor de wijze waarop het Belgisch topvoetbal wordt geleid. We zijn dan ook niet van plan om ons kunstgras op te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties