Reactie Kevin De Bruyne schetst het persoonlijke verschil met het EK waarop hij niet kon schitteren: "Dat was anders, nu heb ik een topjaar achter de rug"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 25 reacties
Kevin De Bruyne schetst het persoonlijke verschil met het EK waarop hij niet kon schitteren: "Dat was anders, nu heb ik een topjaar achter de rug"
Foto: © photonews

Kevin De Bruyne leeft in alle rust toe naar zijn tweede WK. Samen met de 22 andere Rode Duivels wil de spelmaker beter doen dan vier jaar geleden.

In Brazilië behaalden de Belgen de kwartfinale, en ook op het EK twee jaar later was een plaats bij de laatste acht het eindpunt.

"Of het nu of nooit is voor deze groep? We hopen dat het nu is", vertelt De Bruyne. "Ik heb het gevoel dat de spelers heel fris zitten op dit moment. Er is geen stress, dat is heel belangrijk. Dat moet over vier à vijf weken ook nog zo zijn."

Op dit moment voel ik geen fysieke of mentale ongemakken

Ook op persoonlijk vlak leeft de 26-jarige De Bruyne anders naar het toernooi toe dan twee jaar geleden. Toen zocht de middenvelder tevergeefs naar zijn beste niveau. "Ik kwam uit een blessure (KDB stond twee maanden aan de kant met een knieletsel, red.) en moest weer naar mijn beste vorm toewerken."

"Nu heb ik een topjaar achter de rug en heb ik altijd gespeeld. Op dit moment voel ik geen fysieke of mentale ongemakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties