Kogel is door de kerk: belangrijke beslissing genomen over beloften van Club Brugge, Anderlecht, Genk en co

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
Kogel is door de kerk: belangrijke beslissing genomen over beloften van Club Brugge, Anderlecht, Genk en co
Foto: © photonews

Witte rook bij de Pro League vandaag en dat over een belangrijk item, met name over de integratie van de U21-teams in de nationale amateurreeksen vanaf het seizoen 2019-2020.

In concreto heeft de Pro League de integratieschema's goedgekeurd. Dat wist CEO Pierre François te vertellen na de laatste Algemene Vergadering van het seizoen 2017-2018. De getroffen regeling is het gevolg van de werkzaamheden van een werkgroep waarin zowel de Pro League zelf als de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF vertegenwoordigd waren. 

Splitsing

Om de 24 belofteteams van de Belgische profclubs onder te brengen in de eerste, tweede én derde amateurklasse moet de eerste amateurklasse eerst nog gesplitst worden. Zo komt er een reeks voor 12 Franstalige teams met drie U21-ploegen van de profs. Anderlecht schrijft z'n jeugd in bij ACFF en komt zo waarschijnlijk in eerste amateur uit. 

In de Nederlandstalige reeks kunnen 16 ploegen ondergebracht worden, daarbij vier U21-teams. De resterende 17 profclubs zullen hun beloften verspreid zien worden over tweede en derde amateurklasse.

Welke belofteteams precies in welke reeks zullen aantreden, is op dit moment nog niet bekend. De nagelnieuwe regeling vereist op maandag 11 juni aanstaande ook nog een bekrachtiging van de Nationale Studiecommissie van de KBVB. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties