Niet alleen Januzaj, ook andere Rode Duivel speelde zich in de kijker tegen Engeland: "Hij is zeker basisplaats waard" en "Die mag van mij altijd spelen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Niet alleen Januzaj, ook andere Rode Duivel speelde zich in de kijker tegen Engeland: "Hij is zeker basisplaats waard" en "Die mag van mij altijd spelen"
Foto: © photonews

De wedstrijd tegen Engeland leverde ons niet alleen de groepswinst op, we hebben ook geleerd dat een aantal Rode Duivels klaar is om een belangrijke rol te vertolken als het nodig is. Denk maar aan de scorende Adnan Januzaj, de onverzettelijke Marouane Fellaini en de beresterke Mousa Dembélé.

Laatstgenoemde scoorde ongetwijfeld punten bij de bondscoach, maar ook de analisten zijn onder de indruk. Niet in het minst gelegenheidsanalist voor Villa Sporza, Ruud Vormer: "Mousa kan aanspraak maken op een basisplaats. Ik ben fan van hem. Ik heb nog met hem samengespeeld bij AZ. Hij speelde tegen Engeland gewoon heel goed, zoals ik hem ken: ballen afpakken en in balbezit goeie passes uitdelen", looft Vormer zijn ex-ploegmaat. 

"Die jongen is zo sterk, ik heb twee jaar bij hem in de ploeg gezeten en weet precies hoe hij is. Die mag van mij altijd spelen hoor bij België. Het is zonde om Mousa op de bank te zetten. Hij is zo nuttig en in balbezit draagt hij ook zijn steentje bij. Wat hij doet, zie je echt niet veel nummers 6 doen. Ik geniet van die jongen, altijd. Het is ook een heel leuke gast in de omgang, een heel fijne kerel", aldus de Gouden Schoen.

Te offensief?

Ook Geert De Vlieger zag Dembélé sterk acteren: "Er was op een bepaald moment een hele discussie na de wedstrijd tegen Portugal. Ik vond dat Mousa heel sterk aan de match begon, maar de ploeg stond niet helemaal goed en dat zou dan ook door hem geweest zijn", analyseert de ex-doelman van Anderlecht en Club Brugge.  

"De trainer moet natuurlijk keuzes maken. Ik denk dat hij in Witsel nog iets meer de controleur van zijn ploeg ziet en als we met én Dembélé én De Bruyne spelen dan denken we misschien nog aanvallender terwijl er al zoveel offensieve mensen op het veld staan. Dat is eigenlijk de enige reden die ik kan bedenken want qua kwaliteit is Dembélé zeker ook een basisplaats waard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties