Kampioen met Standard én Club Brugge, maar wat is voor Preud'homme nu het mooiste moment uit zijn carrière?

Kampioen met Standard én Club Brugge, maar wat is voor Preud'homme nu het mooiste moment uit zijn carrière?

Michel Preud'homme maakte tal van mooie momenten mee in zijn carrière. Zowel in doel als langs de zijlijn kende de Luikenaar successen.

Maar wat is nu het allermooiste moment uit zijn loopbaan? Daar kan hij naar eigen zeggen moeilijk een antwoord op geven. "Duizenden mensen blij maken, dát zijn de momenten die blijven hangen", vertelt Preud'homme in De Zondag.

"Ik heb Standard naar de eerste titel in 25 jaar gecoacht, Brugge naar de eerste titel in 11 jaar. Van die momenten geniet je het meest."

Nederland en Europees met Mechelen tegen Milan

Met de Rode Duivels maakte MPH geen duizenden, maar wel tien miljoen mensen blij. "Die wedstrijd tegen Holland op het WK. (lacht) Dat was mooi, ja", kijkt de Luikenaar terug.

"Ik heb zo enkele wedstrijden meegemaakt. Je zit in een soort trance. Je ziet alles in slow motion voor je. Je weet wat er zal gebeuren nog voor het gebeurd is. Als je dat gevoel eenmaal meemaakt, wil je dat elke wedstrijd. Dat lukt helaas niet op bestelling. Nederland was één voorbeeld, Europees met Mechelen tegen Milan een ander."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties