Vanhaezebrouck steekt van wal: "Gouden Schoen voor Mignolet overdreven, beste doelman is by far ..."

Vanhaezebrouck steekt van wal: "Gouden Schoen voor Mignolet overdreven, beste doelman is by far ..."
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet pakte afgelopen winter de Gouden Schoen voor zijn aandeel in de titel van Club Brugge vorig seizoen. Wat wordt het dit jaar? Hein Vanhaezebrouck heeft een duidelijke mening.

"Ik vond de Gouden Schoen van Simon Mignolet een beetje overdreven zelfs", stak Hein Vanhaezebrouck van wal in Extra Time.

"Ok, op basis van zijn play-offs vorig seizoen en op basis van Europa waar hij blauw-zwart in de Champions League meermaals overeind hield."

Mignolet Simon
© photonews

"Puur als je naar de resultaten kijkt, dan is het natuurlijk logisch dat hij de Gouden Schoen krijgt. Daar heb je een punt."

"Maar in de competitie heeft hij toch al wat mindere momenten gekend, terwijl ik Jean Butez dit jaar geen fout heb zien maken."

Lof voor Butez

"Hij is indrukwekkend. Voor mij by far de beste keeper in onze competitie, omdat hij de meest proactieve keeper is die er rondloopt."

"Hij anticipeert op fases, hij doet dingen die een ander niet doet. Zeker als het een tegen een is zal hij altijd zijn verdediger helpen, dat doet Simon Mignolet niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties