Van der Elst verklapt naar welke JPL-match hij het meest uitkijkt dit weekend: "Zij zijn weg, dat waren moordenaars"

Van der Elst verklapt naar welke JPL-match hij het meest uitkijkt dit weekend: "Zij zijn weg, dat waren moordenaars"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franky Van der Elst bekijkt zowat alle matchen van de Belgische competitie. Die waar hij het meest naar uitkijkt dit weekend is STVV-Anderlecht, want hij vindt de Truienaars een complete metamorfose te hebben ondergaan.

STVV maakt al twee matchen indruk. "Fris, tof voetbal om naar te kijken. Een stijlbreuk met het spel onder Bend Hollerbach", analyseert hij in Het Nieuwsblad. "Met heel andere types. Het is dag en nacht verschil. Vorig seizoen verloren ze 0-3 van Anderlecht."

"Van dat elftal resten er slechts drie: Schmidt, Koita en Hashioka, die op rechts in de balans ligt met Ananou. Maar Leistner, Bauer, Teixeira, Boya, Konaté zijn allemaal weg. Dat waren killers, hè. Moordenaars zou ik ook kunnen zeggen. (lacht) Leistner en Bauer hadden er geen probleem mee om een speler in tweeën te zagen."

STVV heeft heel wat jonge gasten hun kans gegeven. "Jarne Steuckers voorin, die scoorde tegen Standard. Een mooie voetballer, 21 jaar. Kunstgras lijkt wel voor hem gemaakt. Achterin heb je naast Bruno Godeau twee jonkies. Matte Smets, pas 19 jaar."

"In Kortrijk zag ik hem defensief wel een paar foutjes maken maar hij mist natuurlijk nog wat ervaring. Aan de bal was hij heel goed. Die jongens hebben wel het lef om een tegenstander te laten komen en die dan rustig uit te spelen. Net als die andere verdediger, Rein Van Helden, ook pas 21."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties