Anderlecht onderneemt meteen harde actie tegen bekergooiers: "En zullen dat blijven doen!"

Anderlecht onderneemt meteen harde actie tegen bekergooiers: "En zullen dat blijven doen!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is het ook wel beu dat hun supporters zich misdragen. Ze hebben er de afgelopen jaren alles aan gedaan om een goeie band te creëren, maar ze gaan ook niet toelaten dat de club imagoschade oploopt.

Vijf personen werden op basis van camerabeelden opgepakt en voor 12u opgesloten. "De club zal in nauw overleg met de politiediensten nog meer betrokken personen trachten te identificeren. RSC Anderlecht zal voor elke geïdentificeerde persoon een procedure van burgerrechtelijke uitsluiting opstarten, zodat zij de facto een stadionverbod krijgen", klinkt het bij Anderlecht.

"De club wil nogmaals duidelijk maken dat dergelijke acties de fysieke integriteit van spelers, scheidsrechters, stewards en veiligheidsdiensten in het gedrang brengen en dus volstrekt ontoelaatbaar zijn. RSC Anderlecht zal dergelijk gedrag in de toekomst consequent streng blijven bestraffen."

Toen de match werd stilgelegd moesten Jan Vertonghen en Théo Leoni de fans gaan bedaren, maar intussen kreeg ook een commissaris van de politiezone Brussel-Zuid een beker in het gezicht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties