Rik De Mil met Westerlo tegen KAA Gent: "Het zou wel erg arrogant zijn"

Rik De Mil met Westerlo tegen KAA Gent: "Het zou wel erg arrogant zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond trekt Rik De Mil met Westerlo naar KAA Gent. Een nieuwe topper, na het duel tegen zijn ex-ploeg Club Brugge vorige week.

Het zou wel eens het goede moment kunnen zijn voor Westerlo om KAA Gent te treffen, maar dat wil Rik De Mil liever niet horen.

“Ik wil het geen voordeel noemen om nu tegen AA Gent te spelen. Hein ambieert de titel en maakt wel eens een punt van de afwezigen. Als je de selectie van AA Gent bekijkt, is er nog altijd kwaliteit genoeg”, is De Mil heel erg duidelijk bij Gazet van Antwerpen.

Ook De Mil heeft heel wat afwezigen met Stassin, Vaesen, Piedfort en Bos er niet bij. Het feit dat er ook nog eens een midweekwedstrijd volgt, maakt het er allemaal niet gemakkelijker op, maar De Mil kent die belasting voor zijn spelers wel van bij Club Brugge.

De Mil versus Vanhaezebrouck, dat is ook een duel tussen twee tactisch sterke trainers. “Pfff. Het zou wel erg arrogant zijn om te zeggen dat ik een betere tacticus ben dan Hein Vanhaezebrouck. Hij draait al jaren aan de top mee en is een goede coach.”

Toch heeft De Mil een plan klaar voor de match tegen de Buffalo’s. Tegen Antwerp lukte dat, tegen Club Brugge niet. “Ons balbezit-verhaal moet beter. Iedere tegenstander speelt anders. We moeten uit gaan van de voetbalprincipes en in onszelf geloven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties