Marc Degryse heeft een boodschap voor deze Belgische club: "Weg nog lang, maar ze tonen dat ze moeten blijven geloven in de titel"

Marc Degryse heeft een boodschap voor deze Belgische club: "Weg nog lang, maar ze tonen dat ze moeten blijven geloven in de titel"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won op woensdagavond in de Beker van België uiteindelijk met 'maar' 2-1. Blauw-zwart speelde wel dominant en goed voetbal en dat noopte Marc Degryse tijdens de uitzending toch tot een paar interessante uitspraken.

Club Brugge stond kort na rust 2-0 voor en op dat moment leek de 3-0 bijwijlen dichterbij dan de uiteindelijke late tegentreffer. Vooral het voetbal dat de Bruggelingen op de mat brachten stond analist en ex-Bruggeling Marc Degryse wel aan.

"Ondanks de zeventien punten achterstand toont Club Brugge hier toch dat ze nog altijd moeten blijven geloven in de titel", aldus Degryse bij VTM2. "Het is nog een lange weg te gaan. Een hele lange weg, dat wel."

Halvering van de punten en play-offs met zes ploegen als kentering?

Maar zeker met de halvering in de play-offs moet er misschien nog wel wat mogelijk zijn. De kloof mag dan de komende zes matchen natuurlijk zeker niet meer verder stijgen. Het is ook belangrijk om te vermelden dat de play-offs dit jaar met zes teams zijn én dus tien speeldagen duren.

Dat scheelt ook een slok op de borrel van 12 potentiële punten. Club Brugge speelt dit weekend tegen KAS Eupen, Union SG neemt het op tegen Westerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties