Werd Gent systematisch opzettelijk gepest? Dit was toch vrij opmerkelijk

Werd Gent systematisch opzettelijk gepest? Dit was toch vrij opmerkelijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck en het bestuur van KAA Gent zijn al een tijdje niet tevreden over de arbitrage in België. Dat kwam vorige zondag nog maar eens tot uiting tijdens de tirade van Hein. Maar bij het Referee Department blijven ze blijkbaar doof voor hun wensen.

Vanhaezebrouck nam eerder scheidsrechtersbaas Bertrand Layec al eens op de korrel. Hij noemde hem ronduit "een leugenaar". Het leverde hem toen een schorsing op. Maar sindsdien is het er allemaal niet beter op geworden.

Ook voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie lieten zich verschillende keren uit over het niveau van de scheidsrechters. Bij Gent gaven ze ook aan dat ze al verschillende keren problemen hadden met scheidsrechters Nicolas Laforge en Jonathan Lardot.

Maar dat viel echt in dovemansoren. Layec besliste daarna om beide heren nog opvallend veel naar een wedstrijd van Gent te sturen. Van de 24 wedstrijden dit seizoen werden er tien gefloten door ofwel Lardot of Laforge. Dat lijkt niet echt toeval te zijn. Eerder een signaal van Layec dat hij zich niet wil laten bekritiseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties