Filip Joos denkt dat Club Brugge iets heel bijzonders teweeg zal brengen in België

Filip Joos denkt dat Club Brugge iets heel bijzonders teweeg zal brengen in België

Club Brugge staat voor een dubbel duel tegen Fiorentina. Blauwzwart kan zich plaatsen voor de finale van de Conference League.

Vanavond speelt Club Brugge zijn eerste halve finale van de Conference League, op bezoek bij Fiorentina. Het doel is een goede uitgangspositie te veroveren, omdat het dan volgende week woensdag af te maken in het eigen Jan Breydelstadion.

Een historische finale wacht op blauwzwart en dat het maar de Conference League is, is voor voetbalcommentator Filip Joos helemaal niet aan de orde.

“Gevoelsmatig is de Conference League de voormalige Europacup II. Daar moet allerminst denigrerend over gedaan worden. De vorige finales waren mooi en ook dit jaar zal het de moeite zijn”, klinkt het bij Sporza.

Belgische fans achter Club Brugge

Joos verwacht dat Club Brugge iets heel bijzonders teweeg zal brengen in ons land. “Volgens mij gaan er straks heel veel Belgische fans die geen Club-fan zijn, naar de matchen tegen Fiorentina kijken. Gewoon omdat je het gevoel hebt: het is toch knap dat iemand uit onze competitie dit presteert.”

De huidige sterkte van blauwzwart wordt volgens Joos voor een groot deel veroorzaakt door het feit dat we play-offs hebben. “Volgens mij is dit zelfs een positief gevolg van ons competititieformat. Club zou op die manier eigenlijk een beetje het ongelijk van zijn eigen bestuur bewijzen”, besluit Joos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties