FC Barcelona haalt stevig uit en komt met clausule van 500 miljoen euro

FC Barcelona haalt stevig uit en komt met clausule van 500 miljoen euro
Foto: © photonews

FC Barcelona is nog volop aan het strijden in de Spaanse competitie om de tweede plaats af te pakken van Girona. De titel is al langer weg, want de kloof met Real Madrid is liefst veertien punten. Ondertussen maken ze werk van de toekomst.

De 17-jarige Pau Cubarsi is het volgende groeibriljantje van FC Barcelona. De verdediger staat ondertussen al enkele maanden in de basisploeg van Xavi en maakt op die manier heel wat indruk in de Spaanse competitie.

Er wordt al maanden - eigenlijk al jaren - gesproken over de jonge verdediger, die toch wel wat adelbrieven kan voorleggen. Maar binnen het team had hij wel nog een vrij 'mager' contract en vooral een makkelijke clausule voor geïnteresseerde clubs.

En dus hebben ze geschakeld bij FC Barcelona met een pittig, nieuw contract voor de jongeling. Op die manier krijgt hij zelf een fikse opwaardering met oog op de toekomst. Cubarsi ligt nu tot 2027 onder contract bij Barcelona.

Aankoopclausule van 500 miljoen euro voor Cubarsi

Ook Barcelona heeft er een goede deal aan gedaan, want zij hebben de aankoopclausule voor Cubarsi flink opgetrokken. Wil er hem iemand komen weghalen zonder met Barcelona te praten? Dan moet er 500 miljoen euro op tafel komen.

De 17-jarige centrale verdediger zit al aan vijftien wedstrijden in LaLiga. Hij speelde ook al drie keer in de Champions League, maar deed ook nog wat speelervaring op in de Youth League bij de beloften van Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties