Paul Van Himst geeft zijn pronostiek voor Anderlecht-Club Brugge en weet dat bezoekers het moeilijk zullen hebben: "Dat is een zware handicap voor Club"

Paul Van Himst geeft zijn pronostiek voor Anderlecht-Club Brugge en weet dat bezoekers het moeilijk zullen hebben: "Dat is een zware handicap voor Club"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zondag staat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Anderlecht ontvangt Club Brugge in het Lotto Park en speelt misschien wel kampioen.

Anderlecht neemt het zondagavond thuis op tegen Club Brugge. Als paars-wit wint en het resultaat bij Cercle Brugge-Union meevalt voor hen, is het kampioen.

Wie voor de wedstrijd nog eens in het stadion zal zitten is clublegende Paul Van Himst. Hij ziet dat Club Brugge een serieuze "handicap" heeft voor het duel.

"Ik heb gelezen dat Thiago niet kan spelen. Dat is een zware handicap voor Club. Langs de andere kant missen 'wijle' Vertonghen, Hazard en Delaney - hij geeft gewicht aan het middenveld, komt voor de goal en heeft een goed kopspel", begint hij bij Het Laatste Nieuws. 

"Er is veel ervaring die niet meespeelt. De stress zal ook een rol spelen. Hoe korter je bij een titel komt, hoe moeilijker het is. Dan gaan er zaken meespelen waar je anders niet bij stilstaat. Zenuwen, de benen die iets zwaarder wegen", gaat Van Himst verder.

De ex-speler van Anderlecht geeft ook zijn pronostiek. "Als Anderlechtenaar kan ik niet zeggen dat Club wint. 2-1", is hij erg duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties