Datum: 27/06/2018 20:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Nizhny Novgorod Stadium

Herbeleef Zwitserland - Costa Rica (WK)

Volg de match tussen Zwitserland en Costa Rica live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


Zwitserland - Costa Rica


Zwitserland - Costa Rica


Zwitserland - Costa Rica


Zwitserland - Costa Rica


Zwitserland - Costa Rica


Zwitserland - Costa Rica


Zwitserland - Costa Rica


Zwitserland - Costa Rica

Vooraf

19:43

1
Zwitserland-Costa Rica: 0-0
1
We zijn eraan begonnen!
Voor Costa Rica staat er vanavond niks meer op het spel in het sfeervolle Nizhny Novgorod Stadium, met 0 punten is de uitschakeling al een feit. Zwitserland speelt met 4 op 6 wel nog mee en zal zeker met een half oog de ontwikkelingen in Brazilië-Servië volgen.
2
Xherdan Shaqiri pakt meteen uit met een scherp aangesneden vrije trap, maar de Zwitserse artiest bereikt geen roodhemd voor de neus van Keylor Navas. Toch al een gevaarlijke fase.
4
Shaqiri, de matchwinnaar tegen Servië, is daar al opnieuw en hij legt de bal panklaar voor zijn spits Mario Gavranovic, maar die ziet zijn inzet afgeblokt worden. Stevige start van Zwitserland!
5
Shaqiri tovert, maar Costa Rica reageert fors!
Knotsgekke fase voor de kooi van Yann Sommer met maar liefst drie doelpogingen in nog geen halve minuut. Costa Rica dreigt eerst via Campbell, vervolgens is het Borges die op de paal kopt en tot slot waagt ook Gamboa zijn kans. Een mirakel dat het nog 0-0 is!
8
We kunnen even naar adem happen na die zinderende beginfase en beide ploegen hadden al kunnen scoren, maar die driedubbele kans voor Costa Rica had altijd een doelpunt moeten opleveren.
10
Na de paal nu ook onderkant lat!
Wat is dat hier allemaal zeg? Nog geen tien minuten ver en daar is de volgende grote kans al voor Bryan Ruiz en co. Dit keer is het Daniel Colindres die met een bom de onderkant van de lat treft. Formidabel schot!
12
 Gele kaart voor Cristian Gamboa Luna

13
Zwitserland zal dit toch niet verwacht hebben en mag van geluk spreken dat het nog geen doelpunt geïncasseerd heeft. Het is tijd voor een antwoord, maar dat komt er voorlopig niet van de ploeg die samen met Brazilië op kwalificatiekoers ligt.
15
Keylor Navas moet op een bal die wat gevaarlijk en verraderlijk in de zestien blijft hangen zijn vuisten aanspreken, maar raakt naast het leer ook zijn ploegmakker Gamboa en die krijgt zo een ferme tik tegen de knikker. Hij moet even bekomen.
17
Als er al Zwitsers gevaar dreigt dan begint het bijna altijd bij draaischijf en dribbelkont Shaqiri van Stoke City. Hij vindt opnieuw Mario Gavranovic en die zijn schot vliegt niet eens zo gek ver naast het doel van Navas.
19
Costa Rica blijft maar dreigen!
Het blijft maar kansen regenen voor het al uitgeschakelde Costa Rica en dit keer waagt flankspeler Bryan Oviedo dapper zijn kans. Zijn fikse loeier wordt door Sommer in hoekschop geduwd en dat was nodig ook!
22
Onwaarschijnlijk toch dat we nog altijd geen goal gezien hebben, maar iets zegt ons dat uitstel hier absoluut geen afstel is. Intussen zijn we bijna halfweg de eerste helft en Costa Rica heeft al meer kansen versierd dan in z'n eerste twee poulematchen samen.
24
Weer zo'n scherpe tegenprik vanop links bij de Costa Ricanen en opnieuw is die opvallende Daniel Colindres de man die mag afdrukken, al kunnen ze de alweer forse poging dit keer afblokken. Dit kan niet blijven duren...
27
De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic staat er maar beteuterd bij en we kunnen hem begrijpen want hoe is het mogelijk dat zijn ploeg ineens zoveel kansen weggeeft?
28
Intussen even meegeven dat het ook in Servië-Brazilië nog steeds 0-0 staat dus dat valt goed mee een Zwitserland dat hier toch wel afziet. Virtueel staat het nog steeds in de achtste finales.
30
 Gele kaart voor Joel Nathaniel Campbell Samuels

30

Goal
Doelpunt van Blerim Dzemaili (Breel Donald Embolo)
Dit geloof je niet! De eerste écht grote kans voor de Zwitsers is meteen bingo. Een perfect afgemeten voorzet van ouwe rot Lichtsteiner wordt prima klaargelegd door Embolo en Blerim Dzemaili vloert Navas zonder een greintje medelijden.
32
Ongelooflijk! Zwitserland komt op voorsprong!
1-0 en al bijna de verdubbeling van die voorsprong en weer is het die dekselse Blerim Dzemaili die kan trappen, maar de voet van Giancarlo Gonzalez brengt redding. De bondscoach van Costa Rica - de man die Eden Hazard niet kende - kan het amper vatten.
36
 Gele kaart voor Stephan Lichtsteiner

37
Slecht nieuws voor Zwitserland want de - volkomen terechte - gele kaart voor ancien en aanvoerder Lichtsteiner betekent meteen ook dat de man die straks het truitje van Arsenal aantrekt geschorst is voor een (eventuele) achtste finale.
39
Costa Rica leek even van slag, maar reageert nu toch met een vrije trap van Guzman die aan de tweede paal bijna in doel wordt gewerkt door de inglijdende Kendall Waston. Die 1-1 zou echt wel verdiend zijn hoor.
42

43
Nog twee minuutjes tot de rust en bij Costa Rica is het heilige vuur toch wat verdwenen. Die flitsende openingsfase met een handvol kansen heeft niks opgeleverd, terwijl Zwitserland aan één grote kans genoeg had om raak te treffen.


Scheidsrechter
Rust
Zwitserland - Costa Rica: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Zwitserland op 45 minuten van laatste 16
We zijn begonnen aan de tweede helft en het zal ons benieuwen of een bijzonder moedig Costa Rica nog een reactie in huis heeft. Zwitserland moest flink wat kansen toestaan, maar ging wel rusten met een krappe voorsprong.
48
De eerste kans is toch weer voor Costa Rica: Borges brengt de bal goed voor doel en Waston laat de bal slim lopen tot bij Joel Campbell. De huurling van Arsenal mist zijn schot volledig en beseft dat hij hier een goeie kans onbenut laat.
50
Olala! Wat een schicht van Ricardo Rodriguez ineens! De linksback van Zwitserland, die zijn brood verdient bij AC Milan, zorgt hier bijna voor een van de mooiste doelpunten van dit WK.
54
Costa Rica geeft het niet op en dit keer is Colindres niet de man die probeert af te werken, maar de aangever voor Oviedo. Die heeft een spectaculair schot in gedachten, maar dat gaat meters over. Ook hier zat weer veel meer in.
56

Goal
Doelpunt van Kendall Jamaal Waston Manley (Joel Nathaniel Campbell Samuels)
En daar is dan toch de verdiende gelijkmaker! Joel Campbell versiert een hoekshop en schildert die zelf perfect op de knikker van Kendall Waston. Die kan moederziel alleen Yann Sommer verschalken. De vreugde is immens in het Costa Ricaanse kamp!
57
Costa Rica heeft verdiende gelijkmaker beet!
Wat een ontlading op en aan de bank van Costa Rica, er wordt gefeest alsof de kwalificatie voor de achtste finales een feit is. De realiteit is dat dit niet meer dan een eerredder is, maar wel volkomen terecht. Zwitserland moet reageren.
60
Deze stand verandert voor Zwitserland, dat niet uit het lood geslagen lijkt door de gelijkmaker, op zich niet zo gek veel. Zolang Brazilië die 1-0 voorsprong tegen Servië vasthoudt, gaan de Zwitsers nog altijd mee door.
60
Vervangen Valon Behrami
Ingevallen Denis Lemi Zakaria Lako Lado


62
Bondscoach Óscar Ramírez blijft zijn troepen aanvuren en met succes want Costa Rica doet het simpelweg uitstekend vanavond. Het zegt toch ook iets over onze Rode Duivels dat we deze ploeg met 4-1 afgedroogd hebben.
65
De meest onopvallende man bij Costa Rica is ironisch genoeg sterspeler Ruiz. Die is al bij al toch aan een bleek WK bezig, we denken niet dat de ex-speler van AA Gent er in 2022 nog bij zal zijn, tegen dan is hij 36 jaar oud.
66

68
Zwitserland moet toch beginnen uitkijken want bij Costa Rica ruiken ze meer dan een puntje. Is het arrogantie of zijn de mannen in het rood gewoon verrast door de gretigheid waarmee de tegenstander het hier aanpakt vanavond?
70
Goed nieuws alvast voor Zwitserland want de Brazilianen zijn via Thiago Silva op 2-0 gekomen daar in Moskou en dat betekent dat Servië nu echt wel uitgeteld lijkt.
73
Vervangen Mario Gavranovic
Ingevallen Josip Drmic


75
Nog een kwartier en we krijgen zo stilaan het gevoel dat beide landen wel tevreden zijn met deze draw. Voor Costa Rica is het doelpunt en het puntje binnen en Zwitserland hoeft niet meer zo nodig gezien de ontwikkelingen in de andere partij.
78
Zwitserland dicht bij de voorsprong!
Toch nog eens de Zwitsers en de voorzet van Breel Embolo is perfect voor invaller Josip Drmic, maar die kopt pardoes tegen de paal. Wat een kans op 2-1!
79
Fantastische solo van die bij momenten onvoorspelbare Campbell en zijn inspanning eindigt met een passje achter het steunbeen tot bij Celso Borges. Die verzamelt nog eens al het kruit in zijn benen en haalt flink uit, Sommer redt!
81
Vervangen Xherdan Shaqiri
Ingevallen Michael Lang


81
Vervangen Daniel Colindres Solera
Ingevallen Rodney Wallace


82

85
Nog ruim vijf minuten, wie heeft er nog een greintje energie in de tank om de drie punten over de streep te trekken? Een driepunter zou alleszins verdiend zijn voor Costa Rica, alleen al op basis van al die kansen in de eerste helft.
87
 Gele kaart voor Fabian Schär

87

Goal
Doelpunt van Josip Drmic (Denis Lemi Zakaria Lako Lado)
En dan toch nog de 2-1 en die is van Josip Drmic en dus voor Zwitserland! Costa Rica staat even niet goed achterin en het wordt meteen koud afgestraft. Dan toch geen puntje voor Bryan Ruiz en zijn nochtans moedig strijdende makkers.
89
 Gele kaart voor Kendall Jamaal Waston Manley

89
2-1 voor Zwitserland, maar meteen penalty!
De vreugde is van korte duur bij de Zwitsers want Bryan Ruiz, die toch wel buitenspel staat, versiert een strafschop. Wat gaat de scheidsrechter doen?
90
Dan toch geen penalty voor Costa Rica!
De videoref doet z'n werk en geeft voorafgaand buitenspel aan, helemaal terecht. Sneu natuurlijk voor Ruiz want het was wel degelijk penalty, maar hij stond eerst wel offside en haalde zo duidelijk voordeel uit zijn positie in de zestien.
90+1
Vervangen David Alberto Guzmán Pérez
Ingevallen Randall Azofeifa


90+3

Goal
Doelpunt van Bryan Ruiz (Onbekend Onbekend)
Bryan Ruiz zet de penalty om en hoe! Via de onderkant van de lat en de rug van pechvogel Sommer valt de bal toch binnen voor de 2-2. Een verdiend resultaat voor Costa Rica, laat daar geen twijfel over bestaan.
92
En nu wél een penalty voor Costa Rica!
Dit hou je toch niet meer voor mogelijk? Daarnet ontsnapt Zwitserland aan een strafschop dankzij de VAR en nu versiert snelheidsduivel Campbell toch een elfmeter na een opzichtige duwfout van Denis Zakaria.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.