Speeldag: Speeldag 9
Verliezer van de Europe Play-offs is gekend nadat KV Mechelen nipt wint van KVC Westerlo
Brandon Morren vanuit 't Kuipje
| 1 reacties

KV Mechelen heet zaterdagavond met 0-1 gewonnen op het veld van KVC Westerlo. De Kemphanen zijn zo zeker van de laatste plaats in de Europe Play-offs.

Zaterdagavond nam KVC Westerlo het thuis op tegen KV Mechelen. Als Westerlo niet laatst wilde eindigen in de Europe Play-offs, moest het winnen. Geen Neustädter bij Westerlo. Bij KVM vielen Slimani, Bates en Walsh uit de ploeg.

De wedstrijd kwam traag op gang. De bezoekers begonnen goed, maar na enkele minuten werd duidelijk dat Westerlo de partij in handen wilde nemen.

Kort voor het halfuur was het toch Malinwa dat op voorsprong kwam. Mrabti gaf een geweldige pass tot bij Bafdili, die nadien het leer heerlijk voorbij Bolat kon werken.

Zo'n tien minuten voor de rust kon Stassin vanuit de draai de gelijkmaker scoren. Lang duurde het feestje echter niet, want de VAR had ergens offside gezien en keurde het doelpunt af.

Stassin Lucas - Bos Jordan
© photonews

Kort na de rust wou het thuispubliek een strafschop zien voor een fout op Reynolds. Scheidsrechter Matonga Simonini werd naar het VAR-scherm geroepen, maar negeerde het advies van de videoref.

Westerlo bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen creëren bleek moeilijk te zijn. KV Mechelen maakte er uiteindelijk nog 0-2 van.

Uitgerekend invaller Rafik Belghali, die na veel blessureleed zijn comeback maakte, kon de voorsprong verdubbelen.

Door deze overwinning blijft KV Mechelen tweede in de Europe Play-offs, met 36 punten. Westerlo zal als laatste eindigen. Met nog een speeldag te gaan kan Standard, dat vier punten meer telt, niet meer worden ingehaald.