stvSTVV
Datum: 27/04/2024 18:15
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Clash tussen Standard en STVV eindigt in een puntendeling na dubieuze penaltyfase in het slot

Zaterdagnamiddag stond de clash tussen de Rouches en de Kanaries op het programma. Bij Standard maakten Balikwisha en Canak plaats Sowah en Djenepo. Koita begon op de bank bij STVV.

In de Europe Play-offs stond de partij tussen Standard en Sint-Truiden op de planning. Standard ging opzoek naar hun eerste winst na vier gelijke spelen op rij. Ook STVV zocht de drie punten na een één op negen.

De wedstrijd begon meteen met een kans voor Standard. Een te korte terugspeelbal werd door Suzuki tegen een Standard-speler getrapt, de bal ging net naast. Nadien was het niet lang wachten op het eerste doelpunt.

Dankzij Ogawa kwam STVV na een mooie aanval op voorsprong tegen Standard. Nadien kwam Standard opzetten maar grote kansen bleven uit. Ook STVV speelde weinig klaar op de counter.

De tweede helft begon opnieuw met dreiging van Standard. Na enkele minuten trapte Yeboah een bal op de paal. De Luikenaars bleven in een halfvol Sclessin opzoek naar de gelijkmaker.

Die gelijkmaker vonden ze ook via Panzo die een hoekschop van Kawabe aan de eerste paal binnenkopte. Nadien komen beide ploegen nog opzetten met kansen maar doelpunten blijven uit.

In het slot kreeg Standard nog een penalty dankzij een handsbal van Wolke Janssens maar de VAR besloot om de bal niet op de stip te leggen. In het busje vonden ze de duw op Janssens een overtreding waardoor De beslissing van Boterberg gecorrigeerd werd.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Met een gelijkspel schieten beide ploegen weinig op in het klassement. Standard blijft voorlaatste terwijl STVV een achterstand van acht punten heeft op leider Gent die nog een wedstrijd minder gespeeld hebben.