Stadion: Anfield Road
Liverpool wint vlot
Yves Dekoning

Liverpool-West Brom 3-0

Liverpool heeft voor 42947 toeschouwers vlot gewonnen tegen West Bromwich Albion. De thuisploeg begon aanvallend aan de wedstrijd en dat loonde. Steven Gerrard kon de Mighty Reds een 1-0 voorsprong geven. Hierna zag Sami Hyypiä een kopbal bijna binnen gaan. West Brom was nooit echt gevaarlijk. Neil Clement was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal miste het doel. Louis Garcia miste nog een geweldige kans voor Liverpool, alvorens Steve Finnan de stand op 2-0 bracht. Clement kwam vlak voor rust nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar aan de overkant maakte Djibri Cissé er bijna 3-0 van.

In de tweede helft kwamen de bezoekers iets beter voor de dag. Robby Earnshaw mocht invallen en West Brom kon meer meevoetballen. Toch maakte Louis Garcia er 3-0 van. In twee keer geraakte hij voorbij doelman Russel Hoult. Jasom Koumas probeerde Jerzy Dudek te verschalken met een afstandsschot, maar het was duidelijk dat Liverpool de drie punten niet meer weg zou geven. Milan Baros claimde nog een strafschop, maar de scheidsrechter gunde die niet. Cissé dwong Hoult nog eens tot het uiterste, maar het bleef 3-0. Eindelijk een zege voor Liverpool na twee nederlagen op rij (tegen Graz en Bolton).

Liverpool: Dudek, Josemi, Carragher, Hyypia, Riise, Finnan, Hamann, Gerrard (Alonso 65), Kewell (Baros 68), Cisse, Luis Garcia (Traore 74).

West Brom: Hoult, Scimeca, Purse, Albrechtsen, Robinson, Haas (Gera 66), Koumas, Clement, Greening, Horsfield (Earnshaw 53), Kanu.

Doelpunten: Gerrard 16, Finnan 42, Luis Garcia 60.