Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Gerhard Hanappi Stadion
Moskou doet het goed in Oostenrijk
Kristof Blomme

Lokomotiv Moskou heeft een mooie stap gezet naar de groepsfase van de Champions League. De Moskovieten gingen bij Rapid Wenen 1-1 gelijkspelen.

Rapid Wenen kon voor deze belangrijke partij niet rekenen op Axel Lawaree. De Belgische aanvaller sukkelt met een kneuzing aan de ribben. Voor de Russen kon de wedstrijd niet beter starten. Na tien minuten bracht Samedov hen al op voorsprong. Rapid mocht blij zijn met de 0-1 ruststand want Lokomotiv speelde goed in de eerste 45 minuten. Na rust kregen beide ploegen enkele kansjes. Meer doelpunten bleven echter uit tot Bickey een kwartier voor tijd een overtreding maakte in het strafschopgebied. Penalty voor de thuisploeg en een tweede gele kaart voor Bickey. Valachovic faalde niet vanop de stip. Tegen tien man kon Rapid niet meer scoren in het laatste kwartier waardoor de Oostenrijkers voor een heel moeilijke opdracht staan.

Rapid Wenen: Payer - Korsos (87. Dober), Valachovic, Bejbl, Adamski (79./Dollinger) - Hofmann, Martinez, Hlinka, Ivanschitz - Akagündüz, Kincl

Lokomotiv Moskou: Owtschinnikow - Sennikow, Gurenko, Asatiani, Bikey - Maminow, Lima, Chochlow, Samedow (76./Paschinin), Biljaletdinow - Lebedenko

Doelpunten: 0-1 Samedov 10, 1-1 Valachovic 74 pen.

Toeschouwers: 17455.

Scheidsrechter: Cardoso Batista (Portugal)