Speeldag: Speeldag 9
Stadion: JJB Stadium
Wigan wint met het kleinste verschil
Dirk Pieters

Wigan kreeg vandaag het bezoek van Newcastle. Voor de thuisploeg een belangrijke wedstrijd. Als Wigan deze wedstrijd won, kon het een goede zaak doen in het klassement. Newcastle stond met negen punten uit acht wedstrijden op een teleurstellende twaalfde plaats.

Het eerste kansje was voor de thuisploeg, maar een schot van Jason Roberts ging naast het doel van Shay Given. Wigan bleef de betere ploeg in de beginfase en kende geen geluk toen een schot van Roberts op de paal ging. Newcastle kwam er niet aan te pas, enkel een schotje van Michael Owen (foto) zorgde voor wat dreiging. Net na het halfuur moest Lee Bowyer het veld verlaten, in zijn plaats kwam Shola Ameobi. Amper enkele minuten keek Newcastle tegen een achterstand aan. Opnieuw was het Jason Roberts die kon aanleggen en nu was het wel raak. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Beide ploegen kregen in de slotfase van de eerste helft nog enkele kansjes, maar Wigan mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft begon Newcastle iets beter, maar echt gevaar leverde dat niet op. Wigan hield in het begin van de tweede helft vrij goed stand. In de 65ste minuut kon Alan Shearer een hoekschop van Emre over de doellijn koppen, maar zowel grensrechter als scheidsrechter zagen er geen doelpunt in. Newcastle begon te drukken, een vrije trap van Emre ging in de handen van Shay Given. De tijd begon te dringen voor de ‘Magpies’, maar het leek er meer en meer op dat Wigan de drie punten ging thuishouden. De laatste vijf minuten moest de thuisploeg met tien verder, McCulloch mocht gaan douchen na een smerige overtreding. Kon Newcastle nog gelijkmaken? Shearer kreeg nog een mooie kans, maar ook hij kon niet meer scoren. In de blessuretijd kon Wigan de score bijna verdubbelen, maar Carr was net op tijd terug om de bal in corner te werken.

Wigan doet een uitstekende zaak in het klassement. Voor Newcastle ziet het er minder rooskleurig uit, de ploeg begint stilaan in de problemen te komen. Jason Roberts zorgde voor het enige doelpunt van de partij. [AN]