Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Highbury
Arsenal kan niet winnen
Kristof Blomme

Arsenal is er op eigen veld niet in geslaagd Portsmouth te kloppen. De Gunners bleven steken op een 2-2 gelijkspel.

Bij de thuisploeg was Henry nog steeds afwezig. Adebayor en Walcott moesten op de bank beginnen, waardoor Aliadière voor het eerst dit seizoen in de basis begon. Arsenal zette van bij het begin de tegenstander onder druk. Een voorzet van Eboué werd door Van Persie op James gekopt. Ljungberg moest al vroeg van het veld met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Walcott. De vinnige invaller liet even later Pamarot ter plaatse, maar James was bij de pinken. Vlak voor rust kwam Portsmouth zowaar op voorsprong. Een voorzet van Taylor werd door Thompson eerst op de paal gekopt, maar Pamarot was goed gevolgd en tikte binnen. Een koude douche voor Arsenal zo vlak voor de koffie.

Meteen na de rust verdubbelden de bezoekers verrassend genoeg de voorsprong. Taylor werkte de bal met links beheerst voorbij Lehmann. Na tien minuten kwam Adebayor Aliadière vervangen. Vijf minuten later knalde hij een voorzet van Walcott voorbij James. Op het uur was alles te herdoen. Adebayor zette zich goed door en kreeg het leer tot bij Walcott. Die vond Gilberto Silva in het strafschopgebied en de Braziliaan liet de mogelijkheid niet liggen. Arsenal ging nu voluit voor de overwinning. Van Persie zette een knappe solo op, maar in de afwerking liet hij het afweten. In de slotfase kreeg ook Gilberto Silva nog een goeie schietkans, maar zijn vlam verdween net naast. Arsenal liet zo opnieuw twee kostbare punten liggen.