Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
V. Veldhoven bezorgt Cercle puntenverlies
Steurbaut Kersten

Cercle Brugge en Germinal Beerschot hebben de punten gedeeld. Tosin Dosunmu bracht de bezoekers al snel op voorsprong, maar Anthony Portier zorgde voor rust nog voor de gelijkmaker. Harm Van Veldhoven bezorgt zijn ex-club het eerste puntenverlies in eigen huis.

De terugkeer van Harm Van Veldhoven in het Jan Breydelstadion kon niet beter beginnen. Na negen minuten bracht Tosin Dosunmu Germinal Beerschot verdiend op voorsprong. Het duurt daarna tot de laatste minuut voor de rust dat de Antwerpenaren nog eens in de buurt komen van Bram Verbist. Saharib Malki is echter minder efficiënt dan zijn spitsbroeder en besluit flauw op Verbist.

Daartussen nam Cercle het spel in handen, zonder écht te domineren. Germinal Beerschot liet Cercle komen, maar de West-Vlamingen vonden weinig openingen in de paars-witte defensie. Wanneer Tom De Sutter die wel vond was er niemand gevolgd in het centrum. De Smet probeerde het dan maar van op afstand, maar de jonge Kenny Steppe bleef attent en bokste de binnenwaaier weg.

Op het half uur was de Antwerpse defensie iets minder attent. De Smet trapte een zelf afgedwongen hoekschop tot aan de tweede paal waar de ingelopen Anthony Portier vrij de gelijkmaker binnen trapte. Cercle nam het heft meer in handen en combineerde goed, maar kon pas na rust terug voor dreiging zorgen.

Steppe moest alles uit de kast halen om een afstandsschot van Serhiy Serrebrenikov uit de kruising te houden. Op een poging van Iachtchouk was Steppe wel geklopt, maar de Oekraïner zag zijn schot uiteenspatten op de lat.

De zoektocht naar een tweede doelpunt kostte Cercle veel energie waardoor Germinal Beerschot zich terug in de wedstrijd speelde. Malki laat tweemaal de netten trillen, maar de Syriër stond telkens -althans volgens de grensrechter- buitenspel. Wanneer hij wel zijn kans mocht gaan, belandde zijn poging op de paal.

Germinal Beerschot slaagde er niet meer in om een uitgespeelde kans bijeen te spelen en ook de thuisploeg kon niet meer gevaar zorgen. Iachtchouk kopte in de slotfase nog naast. Nyoni zag zijn vrije trap op het dak van het doel belanden.

Het bleef dus bij 1-1, een logische uitslag na een vrij evenwichtige partij. [AN]