Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Energy Australia Stadium
Wellington zet opmars verder

Raakt Wellington Phoenix toch nog aan een ticket voor de play-offs? Voor de competitie werd daar geen cent voor gegeven, maar na de 2-3 overwinning tegen Newcastle Jets is de Nieuw-Zeelandse formatie genaderd tot op vijf punten van de vierde plaats.

Wellington kwam na zestien minuten verdiend op voorsprong toen Vaughan Coveny de bal tegen de lat trapte en topschutter Shane Smeltz de rebound binnen tikte. Op het half uur kwam Newcastle op gelijke hoogte. Mark Bridge zette een strafschop om die hij zelf verdiend had nadat doelman Glen Moss hem foutief stuitte.

Vlak na rust kwam Wellington wederom om voorsprong. Newcastle ontzette een hoekschop onvoldoende en van net buiten het strafschopgebied trapte Michael Ferrante (nummer 9 op de foto, nvdr) de bal met links binnen. Twee minuten later leek de wedstrijd helemaal gespeeld als Kristian Rees de 1-3 op het scorebord zette met een lob. Scott Turnbridge kon met zijn eerste van het seizoen in de 81ste minuut wel voor de aansluitingstreffer zorgen, maar de drie punten gingen toch naar Nieuw-Zeeland.

Door deze zege heeft Wellington nog een kans om zich te plaatsen voor de play-offs. Het staat momenteel op een zesde plaats met vijf punten achterstand op plaats vier, de laatste plaats met een ticket voor de play-offs. Die vierde plaats is voor Newcastle die door deze nederlaag verzuimden om afstand te nemen van de concurrentie en slechts twee punten meer heeft dan Adelaide United met nog drie wedstrijden te spelen.