Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Boom verliest leidersplaats na nieuw verlies
Geert ROUSSEAU

Gelet op de resultaten van zaterdagavond was de opdracht voor de ploeg van Urbain Spaenhoven zonneklaar: winnen was een must.

Trainer Urbain Spaenhoven kon beroep doen op een zo goed als volledige kern om tegenstrever Woluwe-Zaventem te bekampen. De eerste echte kans kwam van de thuisploeg; de voorzet was goed getrapt maar werd net gemist. Na de wat aarzelende start bleek al vrij snel dat Woluwe-Zaventem over een goed uitgebalanceerde ploeg beschikte en de trainer een sterke veldbezetting had uitgedokterd.  Na goed een kwartier spelen lukten de bezoekers in de Boomse defensie volledig uit verband te spelen.  Verschillende spelers bleven precies aan de grond genageld staan en het was tenslotte een koud kunstje voor bezoeker Frédéric Demeyer om de zeker niet onverdiende 0-1 voorsprong voorbij Jo Engelborghs binnen te tikken. Rupel Boom probeerde wel aan deze achterstand iets te doen, maar opnieuw werd het schrijnend duidelijk dat het vet duidelijk van de soep is.  Zo goed als geen speler acteerde op een aanvaardbaar niveau en het realiseren van doelkansen blijkt een bijna onmogelijke opgave de laatste weken. Rond de 27ste minuut dan toch eens een schot van Nick Van Der Westerlaeken maar de bezoekersdoelman Vujadinovic liet zich niet verschalken.  Een totaal gebrek aan vertrouwen van thuisdoelman Jo Engelborghs werd nog maar eens duidelijk gemaakt voor ieders ogen.  Een terugspeelbal op hem waar er diverse afspeelmogelijkheden waren, maar onzekerheid troef en hij trapte de bal dan maar in de voeten van een tegenstrever. Deze nam het geschenk dankbaar aan en met een lobje verdween de bal in doel:0-2.  De kelk moest nog verder tot op de bodem worden leeggedronken want nog voor de rust moest Rupel Boom met z'n tienen verder. Een vrij onopvallende Frank Magerman verslikte zich in een bal en trok zijn tegenstrever neer.  Meer dan terechte rode kaart was het gevolg.  Rusten met 0-2 en en mannetje minder dus.

Begrijpelijk werd er voor gekozen doelman Beeckmansin te brengen tijdens de rust voor een ontredderde Engelborghs. Deze doelman mocht al meteen een beroep doen op zijn kunnen om een derde doelpunt van de bezoekers te verhinderen. Hij dook gepast in de voeten en kon de Boomse hoop nog even op een waakvlammetje houden.  Rond de 59ste minuut werd een vrijschop toegekend.  Gert Michiels plaatste zich achter de bal en kon de bal tegen de netten jagen.  1-2 en even wat hoop.  Maar enkele minuten later liet de defensie zich weer volledig uit verband spelen en kon Gerd Hermans met een kopbal de 1-3 stand maken. De bezoekers dicteerden de wet en op geen enkel moment kon Rupel Boom het tij nog doen keren. Rupel Boom kampt al enige tijd met extrasportieve problemen in de spelersgroep, mogelijk zijn die de oorzaak van de recente 0 op 12. [SB]