Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Bergestadion
Brabantse derby onbeslist
filip broos

In een wedstrijd die vooraf werd aangekondigd als de wedstrijd van de wederopstanding, maakte KVK Tienen en OHL er een aangename derby van die eindigde op 2-2.

Voor beide ploegen was deze derby belangrijk aangezien ze vorige week punten lieten liggen tegen respectievelijk United en Geel, maar meer dan iets anders wilde beide ploegen deze match winnen want winnen van de tegenstander in een derby geeft de winnende ploeg een boost.

Na een ruime studieronde die kenmerkend was door het stroeve spel en vele balverliezen kwam er na een kwartie spelen toch een eerste tiense kans. Een vrije trap van Belme werd aan de 2e paal door Lunenburg overgekopt.  OHL probeerde te reageren maar deed dit vooral met viriel spel wat leidde tot 2 gele kaarten binnen 20 minuten. OHL kwam dan toch aan een kans toen Boi Boi zich doorzette op rechts en een voorzet afleverde die door Vervoort werd naastgetikt. Leuven bleef op het randje van het toegelaten spelen wat resulteerde in nog 2 gele kaarten, ditmaal voor Baghdad en Greven. Ook Boyen kreeg geel na protest. Na ruim een half uur stonden er 5 spelers van OHL met geel op het veld.
Een volgende vrije trap van Belme werd door Boyen onder de lat weggebokst en de rebound van Bogaerts werd door Greven van de lijn gekopt.  Voor de rust was er dan de grootste mogelijkheid toen De Silva in het stratje werd gestuurd en allen op Boyen mocht afgaan, maar de tiense middenvelder duwde de bal net iets te ver voor zich uit, weg kans.

De 2e helft was 5 minuten bezig toen Tienen op voorsprong kwam, Da Silva zette zich door en paste de bal naar Belme, deze laatste ontdeed zich van Vastmans, sneed naar binnen en kanlde de 1-0op het bord.
De tiense vreugde was van korte duur want 2 minuten later kon de wedstrijd opnieuw beginnen. Vastmans mocht vanop rechts een vrije trap nemen met de linkervoet, hij schoot de bal richting eerste paal waar Radovanovic de bal met de schoentip van richting veranderde en de bal in het doel belandde, 1-1.
Ook in de 2e helft bleef het gele kaarten regenen, ditmaal waren er 3 spelers van Tienen die geel onder de neus kregen.
Na ruim een uur spelen kreeg de bedrijvige Konon de bal in de voeten, hij besloot vanop ruim 20 meter te schieten met goed gevolg, de bal ging binnen, 2-1.Maar alweer waren de toeschouwers pas bekomen van de Tiense goal of de bordjes hingen terug in evenwicht. Een indraaiende vrije trap van Matton werd door de aanstormende Baghdad tegen de netten gekopt, 2-2.OHL probeerde er nu op en over te gaan maar het was Greven die zijn teammaats in de steek liet door zijn 2e geel te pakken, OHL moest nog een kwartier met 10 man verder en concentreerde zich op dat puntje dat men al had. Met nog 4 minuten te gaan mocht ook Baghdad gaan douchen, want ook hij pakte zijn 2e geel. Tienen ging nu voluit en Leuven plooide massaal terug.
In blessuretijd toch nog opschudding toen Tienen scoorde via Bogaerts maar de vreugde was van korte duur want de goal werd al dan niet correct afgevlag voor off-side.

Zo eindigde de derby onbeslist in een 2-2, een wedstrijd waarin scheidsrechter Cosco 12 geel en 2x rood trok waardoor beide ploegen de volgende wedstrijd met tal van geschorsten opgezadeld zitten. OHL is volgend weekend vrij en Tienen maakt de verre verplaatsing naar Virton.