Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Luc Varenne
Tienen laat 2 punten liggen
filip broos

Een 1-1 stand na 90 minutentussen Doornik en Tienen gaf helemaal niet de juiste weergave van hoe de wedstrijd zich had afgespeeld.

Elke ploeg moest zich tevreden stellen met een puntje al had vooral Tienen zijn talrijke kansen beter moeten afwerken al kan men zich optrekken aan het aantal gecreeerde kansen buiten huis.

Dufoor begon met een schot op doel maar de lokale doelman had last van de laagstaande zon en kon de bal moelijk beoordelen, maar de bal viel net achter het doel. Doornik was meteen gewaarschuwd en kwam ook beter in de wedstrijd, Seoudi trapte een bal voor doel maar Dorizon kon deze niet verzilveren. Op een lokale hoekschop trapte tiens speler Penga naast de bal en nam Guilmot het cadeau met beide handen aan door de bal in doel te verwerken, 1-0 na 25 minuten.
De suikerjongens waren van slag af en het was vooral op het middenveld schrijnend te zien hoeveel balverlies men leed.
In de laatste tiental minuten van de eerste helft kwam Tienen er dan toch door, het was opnieuw Dufoor die met een knal Martin op proef stelde en deze laatste had heel wat moeite met het schot. Net voor de rust had een bevlieging van Belme moeten leiden tot de gelijkmaker, na het uitschakelen van zijn tegenstanders kwam hij allen voor doel maar Martin hield de 1-0 op het bord met een schitterende reflex.

De 2e helft begon zoals de eerste eindigde, Tienen dat drukte en op zoek ging naar de gelijkmaker. Dufoor zette Penga allen voor doel maar de lokale doelman hield opnieuw de netten schoon. Tienen bleef komen Belme gaf de bal aan Penga maar die knalde net over het doel. De lokale defensie wist niet meer van welk hout pijlen te maken want de tiense aanvallen bleven komen.

Heel Tienen claimde een strafschop na handspel op een schot van Vandecauter. Doornik kwam er niet meer aan te pas en na een Tiense hoekschop werd het heel warm want de bal werd tot 2 maal toe van de lijn gehaald. Uiteindelijk viel het doelpunt dan toch voor Tienen maar de scheids keurde de goal af wegens voorafgaand buitenspel. Dit was slechts afstel want met nog 15 minuten te gaan joeg Bogaerts de bal hoog in de netten, 1-1. Tienen had meteen wat het al verdiende.

Tienen bleef komen in de laatste minuten en Doornik was al lang tevreden met het gelijkspel maar aan de score veranderde niets meer.

Doornik heel tevreden met dit punt, maar de suikerjongens zagen 2 punten verloren gaan die niet hadden verloren gemoeten aangezien de vele doelrijke kansen. Zo verliezen de suikerjongens hun maximum in het klassement. Volgend weekend neemt Tienen het thuis op tegen Waasland en Doornik reist naar Deinze.