Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Freethiel
Beveren weer niet wakker in openingsminuut
Kevin Pieters

Op de Freethiel kreeg Beveren het bezoek van Hamme. Net als vorige week moest de thuisploeg opnieuw vroeg in de wedstrijd achter de feiten aanlopen. Kon Beveren deze situatie nog rechttrekken?

De wedstrijd was maar net van start gegaan of Beveren-doelman Dantschotter kon de bal al uit de netten halen. Verhoeven kreeg te veel ruimte in het strafschopgebied en trapte de bal overhoeks binnen: 0-1 in de eerste minuut. De tegenreactie van de thuisploeg bleef niet lang uit ditmaal. Een kopbal van Rentmeister op een hoekschop werd knap door doelman Baert afgeweerd. Net na het kwartier zag de Beverse aanhang handsspel in de zestien van Hamme, maar scheidsrechter Govaerts liet doorspelen. Voor het half uur kwam de thuisploeg opnieuw goed weg toen Verhoeven de 0-2 liet liggen na een voorzet van Van Hyfte. Enige minuten later kwam Hamme-speler De Meyer goed weg na een fout op doelman Dantschotter. Voor de rust bleven het de bezoekers die voor gevaar zorgen, bij Beveren liep het voor geen meter.

Na de rust was de eerste grote kans voor de thuisploeg meteen raak. Een vrije trap van Martens werd verlengd en Hamme kreeg de bal niet meteen ontzet. Ceesay profiteerde en werkte de bal met doelman en al achter de lijn: 1-1. De wedstrijd werd na dit gelijke spel meteen bitsiger met gele kaarten voor Van Der Heyden en Vlemickx als gevolg. In de 72ste minuut kreeg Beveren een strafschop nadat Martens onderuit werd gehaald in de zestien. Rentmeister zette de elfmeter feilloos om en bracht de thuisploeg op voorsprong. En de thuisploeg bleef op zoek gaan naar de geruststelling. Traoré mistte maar net de 3-1 op een counter. Even later kreeg Traoré opnieuw de kans op de 3-1, maar een knappe tackle van De Smet kwam net op tijd. Even daarvoor had Verhoeven nog eens zijn kunnen getoond met een verrassende uithaal. Dantschotter moest lossen, maar de rebound bracht niets op. En het gevaar bleef komen: een schot van De Meyer ging rakelings naast en Dantschotter hield Beveren opnieuw recht na een schot van dichtbij. Net voor affluiten kreeg de thuisploeg toch nog het deksel op de neus. Een inworp werd niet voldoende weggewerkt, waardoor Van Hyfte kon profiteren en de 2-2 eindstand vastlegde.