Aalter Eendracht
Terjoden-Welle
Datum: 14/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Terjoden haalt eersteling bij Aalter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden haalt eersteling bij Aalter
Foto: © SC

Of bij Terjoden het sprankelende voetbal van vorig seizoen is teruggevonden zullen we nog moeten afwachten. De eerste en verdiende seizoenszege deed alvast veel deugd.

Aalter versierde de eerste echte kans van de wedstrijd. Glenn Semaesse kon volledig vrij op Thierry De Jonge afgaan maar besloot naast. Aan de overzijde was het wel raak. Yves Bellon trapte een afgeweerde corner van Tom De Smaele mooi binnen. Het doelpunt gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen want er volgende een resem kansen. Eerst kopte Jeroen De Backer naast. Gerdi De Meester miste een reuzenkans na een knappe actie van Wouter Schouppe. Ook de kopbal van Yannick De Rouck vond de weg naar het doel niet. Pas op het halfuur kon de thuisploeg nog eens dreigen. Peter De Poorter miste de goede richting. Daarna was het weer al Terjoden-Welle wat de klok sloeg. Na goed doorzetten van De Meester en De Backer besloot De Smaele naast. De vrijstaande De Meester vond even later Davy Baudewijn op zijn weg. Net voor de rust kwam het verdiende 2de doelpunt er toch. Werner Martens bediende Gerdi De Meester en die miste nu niet.
 
De thuisploeg kwam duidelijk gedreven uit de kleedkamer. Roeland Sucaet zette zich door maar Hannes Sneppe kopte de voorzet naast. Even later miste een schot van Sucaet de juiste richting. Terjoden-Welle loerde op de counter. Op het uur zag De Rouck zijn schot gepareerd door Baudewijn. Tien minuten voor tijd ging doelman De Jonge in de fout en Roeland Sucaet trapte de penalty feilloos binnen. De bezoekers lieten zich echter niet uit hun lood slaan en kwamen nog een paar keer dicht bij een derde treffer.
 
Zo pakte Terjoden-Welle zijn eerste en oververdiende zege van het seizoen. De komende tweede weken speelt de fusieploeg in het Omer Raes Sportpark te Terjoden. Eerst komt SK Lebbeke op bezoek en daarna ontvangen de oranjehemden de revelatie van het seizoensbegin, Maldegem.
 
SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester, Glenn Van Den Branden, Joeri De Baeremaeker, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele (88’ Niels Moock), Wouter Schouppe (71’ Gregory De Mol), Werner Martens (k), Yannick De Rouck
RES: Jens Spitael, Michaël Keymolen
 
KVE Aalter: Davy Baudewijn, Peter De Poorter, Dimitri Van De Veire (77’ Birger De Smet), Pieter Busschaert, Roeland Sucaet, Frederik Arnauw, David Bekaert, Hannes Sneppe, Lippens Niels, Glenn Semaesse (62’ Kristof Goeminne), Thomas Arnauw
RES: Tys Coppens, Jens Van De Broecke
 
Doelpunten:13’ Yves Bellon (0-1); 44’ Gerdi De Meester (0-2); 81’ Roeland Sucaet (1-2)
 
Kaarten: geel: 66’ De Poorter; 79’ De Meester; 81’ De Jonge. Rood (2x geel): 91’ Busschaert