Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Bergestadion
Tienen een maat te groot voor Hamme
filip broos

Tienen was duidelijk een maat te groot voor Hamme. De 4-0 score na negentig minuten had veelgroter kunnen zijn.

Na de 4-0 pandoering van vorige week op Brussels nam de suikerploeg revanche door VW Hamme met dezelfde cijfers te kloppen.

Tienen begon met 3 verdedigers aan de wedstrijd, Nijs was degene die het gelag betaalde voor de slechte partij op Brussels. Hamme begon goed aan de wedstrijd met vooral het balbezit maar kansen creeren was er niet bij voor de bezoekers al was er een schot Van Hyfte dat stierf in de handen van Schuermans. Tienen dreigde in de beginfase vooral op stilstaande fase. Na hoekschoppen was de afvallende bal telkens voor Thijs maar deze zag zijn schoten ofwel afgeblokt worden of gestopt worden door de doelman. Ook topschutter Dufoor  was gevaarlijk op vrije trap maar hij zag zijn schot sterven op de vuisten van Baert. Hamme stelde daar weinig of niks tegenover al was opnieuw Van Hyfte er dichtbij maar hij krulde de bal over de muur en naast het doel.
Na 20 minuten kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, Vandecauter verstuurde een lange bal naar Dufoor die de bal met de borst klaarlag voor de aankomende Belme die de bal overhoeks in de bovenhoek knalde,1-0. Bij Hamme bleef Van Hyfte veruit de bedrijvigste maar hij zag zijn pogingen gestopt worden door de thuisdoelman. Net voor de rust kwam de thuisploeg op 2-0, een voorzet van Belme naar de 2e paal waar Penga de bal terug voor doel bracht en Haznadar had de hoek maar voor het uitkiezen, 2-0.

De tweede helft ging van start op een witte grasmat want de weergoden lieten ook hier van zich horen. Tienen pastte zich het best aan aan deze omstandigheden en na 5 minuten bracht Penga de bal voor maar Bogaerts zag zijn kopbal net over doel gaan. Hamme probeerde wel maar verder dan ongevaarlijke schoten op doel kwamen de bezoekers niet, het was wachten op de 3-0 van de thuisploeg. Die kwam er na een uur spelen toen heel Hamme in de aanval was, Penga stuurde een bal richting Dufoor en deze laatste ging vanop eigen helft op doel af en rondde de actie via de doelman af, 3-0. Meteen de negende treffer van het seizoen voor de tiense topschutter. Door het besneeuwde veld werd voetballen steeds moelijker. In de slotfase werd het dan nog 4-0, Dufoor zag zijn schot gepareerd worden door Baert maar Da Silva was goed gevolgd en schoot de bal naast de paal binnen, 4-0.
Zo wint Tienen met 4-0 en behoudt het de voeling met de top van het klassement. Volgende week maakt de suikerploeg de verplaatsing naar Olympic Charleroi. VW Hamme blijft door deze nederlaag in de onderste regionen van de klassering, de ploeg van Van Wambeke mag het volgende week opnemen thuis opnemen tegen Doornik.