stoStoke City
munManchester United
Datum: 26/12/2008 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Britannia Stadium
Goal Tevez bezorgt United late winst
Philippe Crols
| 0 reacties
Goal Tevez bezorgt United late winst

Manchester United blijft meespelen voor de Engelse landstitel. De landskampioen behaalde vrijdagmiddag een nipte 0-1-zege op het veld van degradatiekandidaat Stoke City.

United won vorige week nog het WK voor clubs, maar coach Sir Alex Ferguson voerde heel wat wijzigingen door. Zo mocht Jonny Evans starten en hij werd bijna koud gepakt in de openingsfase, maar Fuller kon niet profiteren. Man United reageerde via een kopbal van Nemanja Vidic. Dan was het wachten tot halverwege de eerste speelhelft. Wayne Rooney kopte een voorzet van Gary Neville op Thomas Sorensen.

Na de pauze probeerden de bezoekers de forcing te voeren. Thomas Sorensen belette Scholes het scoren na een uur. Aan de overkant moest ook Edwin Van der Sar ingrijpen. Opnieuw Fuller was gevaarlijk. Verder zorgde ook Rory Delap met zijn verre inworpen voor dreiging. Met nog twintig minuten te gaan moest de thuisploeg wel met tien mensen verder. Wilkinson maakte een domme fout op Ronaldo en incasseerde zijn tweede geel. Stoke zou uiteindelijk ook nog naast een gelijkspel grijpen. Zeven minuten voor tijd zette Neville voor en via Berbatov kwam de bal bij Tevez. Die schoot de winning goal voorbij Sorensen.
Herbeleef Stoke City - Manchester United