Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Wildparkstadion
HSV gooit riante uitgangspositie te grabbel
Philippe Crols

Degradatiekandidaat Karlsruhe heeft zaterdagmiddag een onverhoopte zege geboekt tegen Hamburger SV. De troepen van Martin Jol liepen uit tot 0-2, maar werden in de tweede helft nog getrakteerd op een uiterst koude douche.

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong in Karlsruhe. Marco Engelhardt ging in de fout en daar profiteerden David Jarolim en Paolo Guerrero optimaal van. De Peruaan zette HSV op voorsprong. De ploeg van trainer Martin Jol domineerde, maar vergat de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Mladen Petric (foto) en Jonathan Petroipa kregen enkele mooie mogelijkheden, maar scoorden niet. De thuisploeg kon pas na een halfuur een eerste keer dreigen via Giovanni Federico.

Meteen na de pauze verdubbelde Colin Benjamin de voorsprong voor de bezoekers. De wedstrijd leek beslist te zijn, maar Karlsruhe keerde plots terug. Sebastian Freis lukte de aansluitingstreffer alvorens Federico de gelijkmaker tegen de netten kreeg. De wedstrijd ging goed op en neer en aan de overkant zadelde Petric de thuisploeg bijna met een kater op. Slechts enkele minuten na de gelijkmaker miste de topschutter de kans op een nieuwe HSV-voorsprong. Beide teams trokken volop ten strijde en dat ging gepaard met enkele rode kaarten. Petric kreeg rood voor de bezoekers terwijl Engelhardt voor de thuisploeg dan weer vroegtijdig mocht inrukken. In de laatste minuut van de blessuretijd sleepte Karlsruhe de zege alsnog in de wacht. Freis kopte de winnende treffer tegen de touwen.