Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Het Kuipje
Ruiz schiet Westerlo voorbij Dender
Kevin Van Cutsem

Westerlo zette vanavond Dender opzij met 3-1. Man van de match was Alfonso Ruiz, die opnieuw twee keer scoorde.

Westerlo begon gretig aan de partij en bij de eerste kans was het meteen raak. Scheelen (foto) stuurde Ruiz diep, die koeltjes afwerkte.

Dender probeerde gaandeweg het evenwicht te herstellen. Op het half uur lukte hen ook de gelijkmaker. Saintini bracht de bal voor en Aganovic kon met een fraaie omhaal scoren. Vlak voor rust kon Corstjens Westerlo opnieuw op voorsprong brengen, maar zijn bal ging naast. Rusten met 1-1.

De tweede helft begon identiek als de eerste. Westerlo startte opnieuw gretig en opnieuw kon het vroeg scoren. Dezelfde twee acteurs speelden daarbij een hoofdrol. Scheelen stuurde Ruiz in het straatje en de Colombiaan werkte opnieuw koelbloedig af: 2-1, meteen het vierde doelpunt van Ruiz in de laatste twee wedstrijden.

Dender voerde de druk op en wanneer iedereen de 2-2 verwachtte, viel de goal aan de overkant. De bal belandde na een vrije trap van Van Imschoot voor de voeten van Corstjens, die zijn eerste doelpunt van het seizoen voorbij Berthelin schoot: 3-1 en boeken toe voor de bezoekers.