Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 34
Liverpool houdt titelhoop levend bij Tigers
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft met 1-3 gewonnen in Hull. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met tien. Door de zege blijven de Reds in het spoor van leider Manchester United.

Voor rust had Liverpool het heel moeilijk met een sterk opzittend Hull. De Tigers creëerden enkele mooie kansen en hielden achteraan alles dicht. Het was wachten op een krachtige uithaal van Xabi Alonso om de ban te breken in de 45ste minuut.

Op het uur trapte Caleb Folan dom na op Martin Skrtel en mocht hij de douches gaan opzoeken. De Tigers stonden nog geen vier minuten met tien te spelen toen Dirk Kuijt en schot van Skrtel met het hoofd in doel devieerde. Hull bleef vechten en kwam via Geovanni terug in de match. In een spannende slotfase kopte Fernando Torres tegen het doelkader. Uiteindelijk maakte Kuijt er vlak voor tijd nog 1-3 van.