Datum: 12/08/2009 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 4
Stadion: Stayen
STVV met forfaitcijfers voorbij Berchem
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
STVV met forfaitcijfers voorbij Berchem
Foto: © SC

Sint-Truiden heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vijfde ronde van de Beker van België. De Limburgers versloegen vierdeklasser Berchem met 5-0.

Door een ‘administratieve vergissing’ van de Belgische Voetbalbond moest Sint-Truiden twee rondes vroeger aan de bak. De eersteklassers beginnen pas in de 1/16e aan hun bekeravontuur. Aan de Houba de Strooperlaan waren ze echter ‘vergeten’ dat de Truienaars naar de hoogste afdeling was gepromoveerd.

Slordige start STVV

Omdat Sint-Truiden zaterdag al naar Lokeren moet, werd de bekerpartij verschoven naar woensdag en moesten de spelers van Berchem Sport een halve dag verlof nemen. Geen ideale voorbereiding. De vierdeklasser, gesteund door ruim 400 luidruchtige supporters, hield het eerste halfuur echter eenvoudig stand.

Net voor het halfuur waren de Antwerpenaren zelfs dicht bij de openingstreffer. Doelman Simon Mignolet onderscheidde zich tweemaal uitstekend op pogingen van Alexis Kubilskis en Michael Dierickx.

De Kanaries hadden wel makkelijk overwicht, maar sprongen veel te slordig om met de geboden kansen. Hervé Onana, vorig jaar topschutter in tweede klasse kopte van dichtbij twee keer nipt naast. Een schot van Alex werd door Alan Wolfaert in hoekschop geduwd.

Vijf minuten volstaan

In vijf minuten tijd wist STVV zich te verzekeren van de kwalificatie voor de volgende ronde. Alex lag tweemaal aan de basis van het doelpunt. Bij de eerste treffer bracht hij het leer tot in de zestien waar Jeroen Appeltans beheerst afwerkte. Ibrahima Sidibé kopte een hoekschop van de Braziliaan staalhard tegen de netten.

In een overbodige tweede helft ging Berchem er fysiek onderdoor en diepte Sint-Truiden de score nog verder uit tot 5-0. Sidibe, Alex en de ingevallen Jonathan Wilmet zorgden voor de forfaitcijfers. In de volgende ronde moet STVV het opnemen tegen Racing Mechelen of Woluwe-Zaventem. (AN)

Herbeleef STVV - Berchem Sport

Beker van België