Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Anfield Road
Villains winnen 1-3 op Anfield
Yves Dekoning

Aston Villa was slecht aan het seizoen begonnen, maar kon zich herpakken op Anfield. Dankzij een sterke defensieve organisatie konden de Villains een sputterend Liverpool met 1-3 opzij zetten.

Aston Villa kreeg tonnen kritiek na nederlagen tegen Wigan en Rapid Wenen, maar veegde dat allemaal van tafel door te gaan winnen op Anfield. Liverpool heeft na amper drie speeldagen al even veel nederlagen geleden als vorig jaar op een heel seizoen.

Liverpool viel stil na een sterke start en kreeg nog voor rust twee doelpunten te slikken. In de 34ste minuut kwamen de Villains tegen de gang van het spel op voorsprong door een owngoal van Lucas Leiva. Vlak voor rust kopte Curtis Davies de 0-2 binnen.

Na de koffie gooiden de Reds alles in de strijd. Het was echter onbegonnen werk om de ijzersterke defensie van Aston Villa in verlegenheid te brengen. Bovendien was doelman Brad Friedel alweer een indrukwekkende verschijning. Hij pakte uit met verscheidene knappe interventies. In de 72ste minuut kon Fernando Torres dan toch de aansluitingtreffer binnenknallen, maar drie minuten later mochten de Reds de hoop alweer begraven. Na een overtreding van Steven Gerrard maakte Ashley Young er van op de stip 1-3 van.