Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Freethiel
Borinage houdt Beveren in bedwang
De Nijs Michael

Beveren is er vanavond niet in geslaagd om de volle buit binnen te halen tegen Boussu Dour Borinage. De Walen hadden zelfs lang uitzicht op een overwinning in het Waasland, maar Kristof Snelders bezorgde Beveren tien minuten voor tijd alsnog een punt.

De partij kon nochtans nauwelijks beter beginnen voor de troepen van Johan Boskamp. Na amper zeven minuten kopte Snelders een voorzet van Cousin tegen de touwen. De bezoekers reageerden meteen via Copel, maar hij schoot naast. Het bleek slechts uitstel te zijn, want na 24 minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Deplace zette een bal voor die door iedereen werd gemist, Lai bedankte en scoorde makkelijk de gelijkmaker.

Borinage duwde het gaspedaal meteen volledig in en dat resulteerde vijf minuten later in een tweede doelpunt. Kaminiaris nam de bal vanop zo'n dertig meter vol op de slof, tot verbijstering van de thuisaanhang verdween de bal tegen de touwen: 1-2. De bezoekende doelman Coqu werd in de slotfase van de eerste helft nog bedreigd door Peersman en Lacroix, maar geen van beiden kon scoren.

In de tweede periode was het een kwartier wachten op echt gevaar. Snelders dook op het uur het strafschopgebied in en probeerde dan zelf af te werken, terwijl Cousin vrij stond. Beide spelers liepen elkaar vervolgens voor de voeten, waardoor het 1-2 bleef. Tien minuten voor tijd kwamen de Waaslanders alsnog langszij. Ceesay ging neer in de zestien en de elfmeter werd omgezet door Snelders.

In de ultieme slotfase van de partij kreeg Beveren nog een tweede strafschop. Lardenoit werd onderuit gehaald in de zestien meter en Snelders ging achter de bal staan voor zijn derde van de avond. Savigny werd bovendien uitgesloten met een tweede gele kaart. Deze keer stopte Coqu de strafschop echter, waardoor de troepen van Johan Boskamp genoegen moeten nemen met een puntendeling. Op het einde werd de partij nog even opgeschrikt door een vechtpartij tussen de spelers.