Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Orphale Cruckestadion
Tubeke gaat winnen in Ronse
De Nijs Michael

Tubeke heeft zijn eerste driepunter van dit seizoen beet. De neo-tweedeklasser bleef op de openingsspeeldag steken op een gelijkspel, maar gisteren bleek Ronse een maatje te klein. Tubeke won de partij met 1-2.

De wedstrijd kon amper beter beginnen voor Tubeke. Na twee minuten tikte Perbet de openingstreffer al tegen de netten. De thuisploeg scoorde tegen via Demonceaux, maar het kopbaldoelpunt werd door scheidsrechter Delacour afgekeurd wegens duwen. Daardoor stond Tubeke bij de pauze nog steeds op voorsprong.

Op het uur leken de rood-gelen hun schaapjes helemaal op het droge te hebben. Haydock verdubbelde de score met een vluchtschot. Toch liet Ronse zich niet zomaar naar de slachtbank brengen, de thuisploeg scoorde vrijwel meteen tegen via Guelsifi.

Ronse probeerde in het laatste half uur nog een slotoffensief op te zetten, maar toen De Rouck tien minuten voor tijd werd uitgesloten ging het licht uit bij de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd werd ook Brienne nog naar de kleedkamers verwezen door ref Delacour, waardoor Ronse de partij beëindigde met negen spelers.