Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Edmond Machtensstadion
Werner verspeelt twee Brusselse punten
De Nijs Michael

FC Brussels heeft zijn start in de tweede klasse volledig gemist. De hoofdstedelingen gingen op de openingsspeeldag onderuit tegen Oostende en gisteren kwam rood-zwart niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Red Star Waasland.

De partij kende een lange studieronde. Pas op het half uur was er echt gevaar van Brusselse zijde. Lutula zag zijn poging echter sterven op de vuisten van de bezoekende doelman. Het bleek slechts uitstel te zijn, want vijf minuten later mochten de rood-zwarten toch juichen. Phiri ging knap door op rechts, de actie werd afgerond door Nollevaux: 1-0.

De vreugde van voorzitter Johan Vermeersch en co was echter van korte duur. Enkele minuten later ging Olivier Werner in de fout bij een voorzet van Van Geele, Kielo Lezi profiteerde en zorgde voor de gelijkmaker. Nog voor de pauze ging Werner een tweede keer in de fout. De goalie kon een schot van Sampil niet klemmen, waarna Bourabia de bezoekers op voorsprong bracht.

Brussels ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker, maar de goal viel bijna aan de overzijde. Sampil was een kwartier voor tijd bijzonder dicht bij de 1-3, de bezoekers konden de score echter niet uitdiepen. In de slotminuut kreeg Waasland het deksel op de neus via Coppin, hij bezorgde Brussels alsnog een punt.