Speeldag: Speeldag 4
Stadion: De Kloppers
Grembergen haalt eerste punt bij Ninove
Gentil Dossche

Het duel tussen twee nieuwelingen in de hoogste provinciale reeks heeft geen winnaar opgeleverd. De bezoekers haalden hun eerste seizoenspunt binnen al lieten ze een dubbele voorsprong wegglippen.

Wie te laat toekwam hoefde zich geen zorgen te maken want de eerste helft had helemaal niets om het lijf. Enkel Govaert diende even de handen uit de mouwen te halen op een schot van De Raeve.

Ninove kwam iets heviger uit de kleedkamers na de rust maar Boeykens mikte nipt over. Govaert had geen moeite met een poging van Nechelput. Net voor het uur kwam Grembergen op voorsprong. Boeykens haalde Bosteels onderuit en Ydens liet Callebout geen kans van op de stip. De thuisploeg reageerde en de bezoekers kozen voor de tegenaanval. Met een knap schot zorgde Quintelier voor een dubbele voorsprong. Bij Ninove schoten ze nu echt wakker. Een vlam van De Raeve verdween onhoudbaar in het bezoekende doel. Met nog een kwartier op de klok kopte Steenhout de gelijkmaker op het bord. Een nieuwe kopbal werd van de lijn geveegd. In de slotfase claimde Grembergen een strafschop voor fout op Wuytack maar de scheidsrechter ging er niet op in.

VK Ninove: Callebout, Perremans (67’ Steenhout), Boeykens, Van Belle, D’Haenens (61’ Timmermans), De Raeve, Sonck, Beerens (80’ Noël-Dero), De Cooman, Nechelput, Goubert.

SK Grembergen: Govaert, Ydens, Windhey, Baeyens, Bosteels (79’ Wuytack), Van Der Stockt (54’ Audenaert), Colman, Michiels, Quintelier, Van Der Vreken (83’ Van De Velde), Cardon.

Doelpunten: 58’ Ydens (strafschop) 0-1, 64’ Quintelier 0-2, 69’ De Raeve 1-2, 77’ Steenhout 2-2.

Gele kaarten: De Raeve, Govaert, Windhey, Bosteels, Van Der Stockt.